MENY RESTAURANT
LUNSJ
Serveres 11.00–16:00 (lørdag 11.00–17:00)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler
(8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
Karbonade 185,-
Stor og hjemmelaget. Serveres med bløt løk, salat og ertestuing på surdeigsloff (1a, 7, 10, 12)
Lun leverpostei 195,-
Vi grovkverner lever, spekk, ansjos og løk. Smaker til med muskat og baker til ferdig i vannbad.
Serveres på rugbrød med sopp, bacon, syltede beter og ortodoks agurk.
(1b, 3, 4, 7, 14)
Hjemmelaget pastramitoast 225,-
Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere går den i jernet med cheddar. Serveres med coleslaw og litt salat, amerikansk sennep og ortodokse agurker (1a, 3, 7, 10, 12)
Fiskesuppe 220,-
Kremet fiskesuppe tilsmakt safran. Grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk.
Serveres med nybakt surdeigsbrød. (1a, 2, 4, 7, 12, 14)
Rød linsesuppe og ostesmørbrød 195,-
Libanesisk linsesuppe kokt på røde linser, chili og spisskummen.
Serveres med toast med hvitløkssmør og comté (1a, 7)
(*Kan serveres vegansk)
Oslogryta
Spør servitøren om dagens gryte til dagens pris.
“Slow food express”
Sopprisoni 195,-
Serveres med parmesan, ruccolasalat og friterte mandler (1a, 7, 8a, 12)
Sildesalat og egg 195,-
Vi skjærer kryddersild fra Juvik med beter, eple og potet,
og sper på med husetes majones og sterk sennep.
Serveres på rugbrød med pepperrot og en dillkvast.
(1b, 3, 4, 10, 12)
Salat med honning og harissa 210,-
Marinert labneh, rotgrønnsaker bakt med honning og harissa, granateple, pistasjnøtter og urtevinaigrette
(5, 7, 8c, 8d, 12)
Salat med grillet chévre 215,-
Saltbakte beter, aspargesbønner, ristede valnøtter og blodappelsin (7, 8c 12)
Kremet blåskjell 215,-
Blåskjell kokt i smør, løk og hvitløk.
Serveres med surdeigsbrød (1a, 12, 14)
Reker i trengsel 210,-/220,-
Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvast og sitronbåt
På surdeigsbrød eller som salat (1a, 2, 3, 10, 12)
LUNSJ DESSERT
Serveres 11:00 - 16:00 (lø 11:00 - 17:00, sø 12:00 - 17:00)
Is og sorbet 105,-
To kuler nyrørt og hjemmelaget
Serveres med noe søtt og sprøtt (1a, 3, 7)
Ost 195,-
Tre slag som serveres med litt søtt, nøtter i honning og
hjemmelaget tynnbrød (1a, 7, 8, 12)
Hjemmelaget kake 56,-
Variert utvalg, men vi har gjerne eplekake og noen flere sorter
Med krem 10,-
Med hjemmelaget vaniljeis 36,-
MIDDAG
Serveres 16.30–22:00 (lørdag 17.30–22:00)
LittMat
Som skapt for å deles, sammen med et godt glass, som en forrett eller som et helt måltid. Valget er ditt...
Vegetar/*Kan lages vegansk
1. Brød og aïoli (1a, 3, 10, 12) 45,-
2. Hummus og libanesisk brød * (1a, 11) 85,-
3. Spanske Gordaloliven * 75,-
4. «Suppe i kopp» – Libanesisk linsesuppe, chilismør og krutonger (1a, 7) 95,-
5. Pao de queijo – Varme osteboller med gruyere og mozzarella (5 stk) (3, 7) 120,-
6. Brokkolini med fermentert chilidressing og ristede cashewnøtter * (6, nøtter) 105,-
Fisk
8. Tartar av tunfisk, soya, chili, avokado og lime (4, 6, nøtter) 145,
10. Kremet blåskjell kokt i smør, løk og hvitløk, serveres med brød (1a, 7, 12, 14) 130,-
11. Krabbesalat av taskekrabbe, blodappelsin, smørstekt toast og dill (1a, 2, 7) 115,-
12. Fritert potetterte med gressløksdipp og ørretrogn (4, 7) Kan serveres vegetar 90,-
Kjøtt
14. Økologiske kyllingklubber fra Holte gård «Korean-style» (6, 11) 135,-
15. Kyllinglevermousse og fritert lompe. Tranebærsorbet, syltet jalapeño og pistasj (1a, 7, 8d 12) 95,-
17. Lille Fjøla - utvalg av spekemat 120,-
18. Mortadella med pistasj fra Bologna med syltet agurk og ristet surdeigsbrød med smør (1a, 7, 8d, 12) 85,-
HOVEDRETTER
VEGETAR
Sopprisoni og spinat 225,-
Serveres med parmesan, ruccolasalat og friterte mandler (1a, 7, 8a, 12)
FISK
Skrei og rogn 335,-
Gulrot, erter, smørstekt rogn, hertuginnepotet og basilikum beurre blanc (3, 4, 7, 12)
Blåskjell 245,-
Blåskjell kokt i kokosmelk, chili, sitrongress og gul karri.
Serveres med friterte poteter (7, 12, 14)
Dagens fisk
Dagens pris, spør servitøren eller se tavla
KJØTT
Andelår fra Holte gård 325,-
Confitert økologisk andelår, potetpuré, smørbakt selleri, rødbet, savoykål og rødvinssaus
(4, 7, 13)
Dagens kjøtt
Dagens pris, spør servitøren eller se tavla
DESSERT
Is og sorbet 105,-
To kuler nyrørt og hjemmelaget
Serveres med noe søtt og sprøtt (1a, 3, 7)
Ost 195,-
Tre slag som serveres med litt søtt, nøtter i honning og
hjemmelaget tynnbrød(1a, 7, 8)
Dagens Dessert
Til dagens pris
Makroner
En for 21,- eller tre for 59,-
(1d, 3, 6, 7, 8a, 8d)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler
(8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.