MENY RESTAURANT

 

 

SERVERES KL.11.00 – 16.00        

(Lørdag 11-17)

 

Karbonade       * Hvete, smør, sennep og melk                                                       165,-

Stor og hjemmelaget. Serveres med bløt løk, salat og ertestuing på lyst brød

 

Hjemmelaget pastrami toast          * Hvete, egg, melk, selleri, sennep            195,-

Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den.

Ni forskjellige krydder og seks dager senere serverer vi den med cheddar, coleslaw,  urdeigsbrød, litt salat,

 Amerikansk sennep og ortodokse agurker      

 

Asparges og posjert egg           * Hvete, melk, sennep, egg, sulfitt                      185,-

Serveres på grillet surdeigsbrød med remulade, spekeskinke og grønn salat

 

Oslogryta                                                                                                        175,-

Spør servitøren om dagens gryte. «slow food express»

 

Sildesalat                                      * Rug, egg, fisk, sulfitt, sennep                                         155,-

Gubberøre med sild fra Juvik med rødbeter, potet, eple og løk i majones.

Serveres på rugbrød med kokt egg     

 

Ost                                                  * Hvete, melk, nøtter                                    170,-

Tre slag med ost som serveres med litt søtt noe sprøtt

 

Is og sorbet                                  * Melk,egg                                                      95,-

To kuler, nyrørt og hjemmelaget. Serveres med noe søtt og sprøtt

 

                                                                               

 

                                                                                 SERVERES KL.11.00 – 16.00 & 16.30 - 21.30

                                                                                         (Lørdag 11-17 & 17.30 – 21.30)

 

Kremet blåskjell med friterte poteter   * Melk, sulfitt                         225,-

Kremede blåskjell med fløte, hvitløk og persille. Serveres med friterte poteter

 

Sommerens lune vegetar        * Hvete, melk, sesam, valnøtt,                          170,-

Smørbønnekrem tilsmakt tahini og youghurt, konitert cherrytomat, grillet artiskjokk og            paprika, ramsløksolje, valnøtter og grillet brød.          

 

Reker                 *Hvete, skalldyr, egg, sennep             Smørbrød: 175,-     som salat :        190,-

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, lodderogn, dillkvist og sitronbåt                         

 

Burratasalat                                * Hvete,melk, sulfitt                                        205,-

Serveres med Italiensk bløtost med basilikum, tomater fra Hanasand gård og balsamiko

 

 

 

 

SERVERES KL.16.30 – 21.30  (Lørdag 17.30-21.30)

 

     LittMat

 

Brød og aïoli                      * Hvete, egg, sennep, sulfitt                                                   40,-

 

Hummus med libanesisk brød * Melk, hvete, sesamfrø                                  85,-

 

Grillede tigerreker                    * Egg, sennep, sulfitt                                    115,-

Med sriachamayo og grillet sitron

 

Lille fjøla                                       * Hvete, egg, mandler, sennep, sulfitt                             110,-

Oliven og utvalg av spekemat,  perfekt som snacks.

 

Storefjøla                                               * Hvete, egg, mandler, sennep, sulfitt                            195,-

Utvalg av spekemat, oliven, barsnack og ost. Serveres med brød og aioli

 

Burrata                                         * Melk, sulfitt                                              135,-

Med marinerte tomater og basilikum

 

 

Hovedretter

 

Bouillabaise     * Gluten, skalldyr, selleri, bløtdyr, Fisk, sulfitt                    285,- 

Fransk fiskegryte med safran, grønnsaker, potet, villreke, blåskjell og dagens fangst.   

 

Villkveite   * Fisk, smør, egg, bløtdyr, sulfitt                    295,- 

Serveres med Norsk nykål, smørdampet nypotet, blåskjell og smørsaus tilsmakt ramsløk 

 

Steak béarnaise                         * Smør, sennep, fløte, sulfitt                             325,-

Entrecôte av Norsk storfe serveres med friterte poteter, grønne bønner,  salat med vinaigrette, og béarnaise.   

 

                                              

 

Desserter

Is og sorbet                                  * Melk,egg                                                      95,-

To kuler, nyrørt og hjemmelaget. Serveres med noe søtt og sprøtt

 

Ost                                                  * Hvete, melk, nøtter                                     170,-

Tre slag med ost som serveres med litt søtt og noe sprøtt

 

Dagens dessert                                                                                          Dagens pris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meny 2020

LUNSJ

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, lodderogn, dillkvist og sitronbåt.

På surdeigsbrød

Allergener: Hvete, skalldyr, egg, sennep.

160‚– (som salat 175,–)

KARBONADESMØRBRØD

Serveres med bløt løk og hjemmelaget grønn erterstuing

Allergener: Hvete, smør, melk

155,–

CÆSARSALAT

Serveres grillet kylling, bacon, krutonger og salat

Allergener: Hvete, melk,  egg, fisk, sulfitt)

195,–

Uten kylling og bacon   145,-

SILDESALAT

Gubberøre med matjessild fra Kyvikbrødrene i Haugesund.

Serveres med rødbeter, eple, løk i majones på rugbrød.

Allergener: Rug, hvete, sennep

135,–

PASTRAMI SMØRBRØD

Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere serverer vi den med surdeigsbrød, litt salat, amerikansk sennep og ortodokse agurker

Allergener: Hvete, egg, melk, sennep, selleri

190,–

 

 

OSLOGRYTA

Spør servitøren om dagens gryte «Slow food express»

175,–

TOAST MED CONFITERT KYLLING

To skiver fylles confitert kylling, rød cheddar, fyldig Norvegia, harissasmør og basilikum.  Serveres med salat vendt i sennepsvinaigrette

Allergener: Hvete, smør, fløte, sennep

175,–

HJEMMELAGET LEVERPOSTEI

Serveres på rugbrød med sopp, bacon, syltede rødbeter, cornichons og salat

Allergener: Egg, sennep, melk, sulfitt, hvete

170,–

STEINSOPPSUPPE

Fyldig steinsoppsuppe med reddik/eplesalat og krutonger

Allergener: Melk, hvete, sulfitt

155,–

KREMET FISKESUPPE

Med hvitvin, fisk, skalldyr, gulrøtter og purre

175,–

Allergener: Fisk, bløtdyr, selleri, smør, sulfit

 

GULROTSUPPE 140

Med kokosmelk, koriander, appelslin, chilismør og kruttonger.

Allergener: Hvete, laktose, mandler

 

MIDDAG

Serveres 16.30–22 (lørdag 17.30–22)

 

                                                                                                           

LittMat

Som skapt for å deles, sammen med et godt glass,  som en forrett eller som et helt måltid. Valget er ditt...

Vegetar/Vegan*

1. BRØD OG AÏOLI  40,-  (1a,3,10,12)

2. HUMMUS OG RØDBETLABNE MED LIBANESISK BRØD*  75,-  (1a,7,11)

3. MARINERTE MAMMUTOLIVEN 40,-

4.VARIASJON AV BETER, syltet skogsopp, chevre, stikkelsbær, valnøtter, 

rosmarin- og honningvinaigrette  90,-  (7,8,12)

5. STEINSOPPSUPPE med eple- redikksalat og krutonger  85,-  (1a,7,12)  

6. RØDBETTARTAR med ponzu saus, mango og sprøtt brød  95,-  (1a,6)

7. GULROTSUPPE med kokosmelk, koriander, appelsin, chilismør og krutonger 70,-    

8. ASPARGESBØNNESALAT med sennepsvinaigrette og friterte mandler  70,-     (8a,10)

Fisk

9. SASHIMI av kveite med avocado, ponzu saus og sorte sesamfrø 105,-  (4,6,11)

10. HASSELBAKK potet med pisket rømme, pepperrot og Bottarga 110,-  (3,12,14)

11. KONGEKRABBE i brød med eple, sprø potet og beurre blanc 145,-  (1a,4,7,12)

12. POSJERT EGG med skoggsopp, løyrom og noe sprøtt 135,-     (1a,3,4,12)

Kjøtt

13. SPEKEFJØL. Dagens utvalg av salami og skinke 120,-  

14. HJEMMELAGET TERINNE serveres med lisselass søte sennep, cornichons og Dansk rugbrød  95,-  (1a1b,8,12)

SMÅRETTER

 

 

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones,

lodderogn, dillkvist og sitronbåt sog serveres på surdeigsbrød  (1a,2,3,10)

160,– (som salat 175,–)

 

HOVEDRETTER

 

TAVLA

Her møter du veggen på en bra måte.

Her har vi ukens menyanbefallinger på forrett, hovedrett (fisk og kjøtt) og dessert.

Se også egen plukkematmeny.

VEGETAR

FALAFEL

Serveres på Libabrød med hummus, salat, syrlig rødkål, løk med smak av koriander, tomat og youghurt dressing med mynte

(1a, 7, 12)

195,-

FISK

DAGENS FISK med dagens pris

BOUILLABAISE

Fransk fiskegryte med safran, grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk. Serveres med brød og paprika rouille

275,–

Allergener: Fisk, gluten, bløtdyr, selleri, smør, sulfit

 

KJØTT

 

DAGENS KJØTT med dagens pris

 

DESSERT

 

IS OG SORBET

To kuler nyrørt og hjemmelaget

Serveres med noe søtt og sprøtt

Allergener: Fløte, mandler, hasselnøtter

95,–

 

OST

Tre typer som serveres med noe søtt og sprøtt.

(1a,3,7,8)

160,–

 

Glass vin – Niepoort Late Bottled Vintage

65,–

 

 

DAGENS DESSERT til dagens pris

MAKRONER

En for 20,– og tre for 55,–

                 Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler

          (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

 

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forebeholder oss retten til å skrive feil.