MENY RESTAURANT
LUNSJ
Serveres 11.00–16:00 (lørdag 11.00–17:00)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler
(8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
Karbonade 190,-
Serveres med bløt løk, salat og ertestuing på surdeigsloff (1a, 7, 10, 12)
Hjemmelaget pastramitoast 225,-
Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere går den i jernet med cheddar. Serveres med coleslaw og litt salat, amerikansk sennep og ortodokse agurker (1a, 3, 7, 10, 12)
Tartar av flatbiff 165,-/235,-
60g/120g
Vi kverner flatbiff, blander i eggeplomme, sennep, løk, kapers og persille.
Serveres med potetsticks, sprøtt brød og grønn salat med estragonvinaigrette (1a, 3, 4, 10, 12)
Bouillabaisse 240,-
Tomatisert fiskesuppe tilsmakt safran. Grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk.
Serveres med nybakt surdeigsbrød. (1a, 2, 4, 12, 14)
Rød linsesuppe og ostesmørbrød med ramsløksmør 195,-
Libanesisk linsesuppe kokt på røde linser, chili og spisskummen.
Serveres med toast med hvitløkssmør og comté (1a, 7)
(*Kan serveres vegansk)
Oslogryta
“Slow food express”
Spør servitøren om dagens gryte, pris og eventuelle allergener.
Salat med parmaskinke og asparges 235,-
Marinert labneh, vårgrønnsaker, ristede hasselnøtter og urtevinaigrette
(7, 8b, 12)
Burratasalat 245,-
Tomater fra Hanasand, basilikum, sitronvinaigrette og lagret balsamico (7, 12)
Sopprisoni 205,-
Serveres med parmesan, ruccolasalat og friterte mandler (7, 8a, 12)
Blåskjell og chorizo 225,-
Blåskjell kokt med tomat, løk, hvitløk og chorizo, tilsettes smør og en kork sitron jus.
Serveres med surdeigsbrød (1a, 7, 12, 14)
Reker i trengsel 215,-/225,-
Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvast og sitronbåt
På surdeigsbrød eller som salat (1a, 2, 3, 10, 12)
Kryddersild med karrisalat 195,-
Vi skjærer kryddersild fra Juvik i passe biter, og legger det på en dansk skive med smør. Sper på med husetes karrisalat med eple, kapers og løk. Serveres med løkringer og en dillkvast.
(1b, 3, 4, 7, 10, 12)
LUNSJ DESSERT
Serveres 11:00 - 16:00 (lø 11:00 - 17:00, sø 12:00 - 17:00)
Is og sorbet 105,-
To kuler nyrørt og hjemmelaget
Serveres med noe søtt og sprøtt (1a, 3, 7)
Ost 195,-
Tre slag som serveres med litt søtt, nøtter i honning og
hjemmelaget tynnbrød (1a, 7, 8, 12)
Hjemmelaget kake 56,-
Variert utvalg, men vi har gjerne eplekake og noen flere sorter
Med krem 10,-
Med hjemmelaget vaniljeis 36,-
MIDDAG
Serveres 16.30–22:00 (lørdag 17.30–22:00)
LittMat
Som skapt for å deles, sammen med et godt glass, som en forrett eller som et helt måltid. Valget er ditt...
Vegetar/*Kan lages vegansk
-
Brød og aioli (1a, 3, 10, 12) 45-
-
Hummus og Libanesisk brød* (1a,11) 85,-
-
Spanske Gordaoliven* 75,-
-
«Suppe i kopp» - Libanesisk linsesuppe, chilismør og krutonger (1a, 7) 95,-
-
Brent aubergin med harissa, labneh, pistasjnøtter og honning (7) 95,-
-
Brokkolini med fermentert chilidressing og ristede cashewnøtter* (6, nøtter) 105,-
-
Burrata med tomater fra Hanasand og basilikum (7, 12) 155,-
Fisk
8. Fritert ris med spicy tunfisk, vårløk og sesam (3, 4, 6, 10, 11, 12 ) 130,-
10. Tomatiserte blåskjell og chorizo, serveres med brød (1a, 7, 12, 14) 145,-
11. Ristet akkar med appelsin, nduja, fennikel, eple, pimient espelette (4, 14) 135,-
12. Østers Fine de Claire per stk. med sitron og eddik (12, 13) 39,-
13. «Tomato Tonnato» Tomater fra Hanasan, tunfiskmajo, fritert kapers og parmesan (3, 4, 7, 10, 12) 115,-
Kjøtt
14. Økologiske kylling klubber fra Holte gård «Korean-style» (6, 11) 135,-
15.Pao de queijo – Varme osteboller av comté og mozzarella, jalapeñomayo og sprø spekeskinke* (5 stk) (3, 7,10) 110,-
17. Lille fjøla – Utvalg av spekemat 120,-
18. Store Fjøla – Utvalg av spekemat, ost, oliven, ortodokse agurker og brød (1a, 7,12) 225,-
19. Tartar av okse 60gr. Cornichons, kapers, løk, eggeplomme og sprø potet (3, 10, 12) 125,-
HOVEDRETTER
TAVLA
TAVLA
Her møter du veggen på en bra måte. På tavla finner du denne ukens anbefalinger om forrett, hovedrett (fisk og kjøtt) samt dessert.
VEGETAR
Sopprisoni og Spinat 225,-
Serveres med parmesan, ruccolasalat og friterte mandler (7, 8a, 12)
FISK
Stekt kveite 345,-
Med hvite tyske asparges, røkt ramsløksaus, røstipotet og grønnkål (4, 7,)
Blåskjell og chorizo 255,-
Blåskjell kokt med tomat, løk, hvitløk og chorizo, tilsettes smør og en kork sitron jus.
Serveres med pommes frites (7, 12, 14)
Dagens fisk
Dagens pris, spør servitøren eller se tavla
KJØTT
Entrecôte 410,-
230gr lagret entrecôte med «Kafe de Oslo» saus og friterte poteter.
Serveres med hjertesalat med tomater fra Hanasand, gorgonzola og urtevinaigrette
(3, 4, 6, 7, 10, 8b, 12 )
Dagens kjøtt
Dagens pris, spør servitøren eller se tavla
Tartar av okse (120gr) 275,-
Cornichons, kapers, løk og eggeplomme. Serveres med pommes frites og salat (3, 10, 12)
DESSERT
Is og sorbet 105,-
To kuler nyrørt og hjemmelaget
Serveres med noe søtt og sprøtt (1a, 3, 7)
Brent ostekake 135,-
med marinert mango og mangosaus (1a, 3, 7)
Ost 195,-
Tre slag som serveres med litt søtt, nøtter i honning og
hjemmelaget tynnbrød(1a, 7, 8)
Dagens Dessert
Til dagens pris
Makroner
En for 21,- eller tre for 59,-
(1d, 3, 6, 7, 8a, 8d)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler
(8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.