MENY RESTAURANT

 

 

LUNSJ

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, lodderogn, dillkvist og sitronbåt.

På surdeigsbrød

Allergener: Hvete, skalldyr, egg, sennep.

160‚– (som salat 175,–)

KARBONADESMØRBRØD

Serveres med bløt løk og hjemmelaget grønn erterstuing

Allergener: Hvete, smør, melk

155,–

BURRATASALAT

Serveres Italiensk bløtost med basilikum, tomater fra Hanasand Gård og lagret balsamico

Allergener: Hvete, melk, sulfitt)

195,–

SILDESALAT

Gubberøre med matjessild fra Kyvikbrødrene i Haugesund.

Serveres med rødbeter, eple, løk i majones på rugbrød.

Allergener: Rug, hvete, sennep

135,–

PASTRAMI SMØRBRØD

Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere serverer vi den med surdeigsbrød, litt salat, amerikansk sennep og ortodokse agurker

Allergener: Hvete, egg, melk, sennep, selleri

190,–

 

TOAST MED CHEDDAR OG TOMAT

To skiver fylles med plommetomat, rød cheddar, fyldig Norvegia, harissasmør og basilikum.  Serveres med salat vendt i sennepsvinaigrette

Allergener: Hvete, smør, fløte, sennep

155,–

BLÅSKJELL

Hvitløksdampede blåskjell med hvitvin og persille

Allergener: Bløtdyr, melk, sulfitt, hvete

185,–

 

VEGETARSALAT

Serveres med marinerte grønnsaker, pinjekjerner, parmesan og tomavinaigrette

Allergener: Melk, sennep, sulfitt

160,–

OSLOGRYTA

Spør servitøren om dagens gryte «Slow food express»

175,–

 

BOUILLABAISE

Fransk fiskegryte med safran, grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk. Serveres med brød og paprika rouille

180,–

Allergener: Fisk, gluten, bløtdyr, selleri, smør, sulfit

 

GULROTSUPPE 140

Med kokosmelk, koriander, appelslin, chilismør og kruttonger.

Allergener: Hvete, laktose, mandler

 

MIDDAG

Serveres 16.30–22 (lørdag 17.30–22)

 

                                                                                                           

LittMat

Som skapt for å deles, sammen med et godt glass,  som en forrett eller som et helt måltid. Valget er ditt...

Vegetar/Vegan*

1. BRØD OG AÏOLI  40,-  (1a,3,10,12)

2. HUMMUS MED LIBANESISK BRØD*  78,-  (1a,1d,7,11)

3. MARINERTE MAMMUTOLIVEN 40,-

4. GULROTSUPPE med kokosmelk, koriander, appelsin, chilismør og krutonger 70,-  (1a,7)

5. BURRATA med marinerte tomater og basilikum  105,-  (1a,7,12)

Fisk

6. BLÅSKJELL som er hvitløkskremede med hvitvin og persille 135,-     (1a,7,12,14)

7. SASHIMI av kveite med avocado, ponzu saus og sorte sesamfrø 105,-  (4,6,11)

8. GRILLEDE TIGERREKER med sriarachamayo og grillet sitron 105,-  (3,12,14)

9. ARGENTINSKE VILLREKER på spyd med gazpacho, tomater fra Hanasand og grissini 115,-  (1a,12,14)

Kjøtt

10. FJØLA med spekemat, Ubriaco rosso ost, saltede mandler, olilven, cornichons, brød og aioli  169,-  (1a,3,8,,10,12)

11. TARTAR av kalv med klassisk tilbehør og toast Melba  135,-  (1a,3,12)

SMÅRETTER

 

 

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones,

lodderogn, dillkvist og sitronbåt sog serveres på surdeigsbrød  (1a,2,3,10)

160,– (som salat 175,–)

 

BURRATASALAT

Serveres Italiensk bløtost med basilikum, tomater fra Hanasand Gård og lagret balsamico

Allergener: Hvete, melk, sulfitt)

195,–

HOVEDRETTER

 

TAVLA

Her møter du veggen på en bra måte.

Her har vi ukens menyanbefallinger på forrett, hovedrett (fisk og kjøtt) og dessert.

Se også egen plukkematmeny.

VEGETAR

FALAFEL

Serveres på Libabrød med hummus, salat, syrlig rødkål, løk med smak av koriander, tomat og youghurt dressing med mynte

(1a, 7, 12)

195,-

FISK

BOUILLABAISE

Fransk fiskegryte med safran, grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk. Serveres med brød og paprika rouille

275,–

Allergener: Fisk, gluten, bløtdyr, selleri, smør, sulfit

 

KJØTT

 

Grillet Iberico secreto

Den ubestridelige møreste delen på Iberico svinet. Serveres med hvitløkskrem, grønne bønner. hasselback potet med Vesterbotten ogst og tomat vinaigrette

(7,12)

295,–

 

DESSERT

 

IS OG SORBET

To kuler nyrørt og hjemmelaget

Serveres med noe søtt og sprøtt

Allergener: Fløte, mandler, hasselnøtter

95,–

 

OST

Tre typer som serveres med noe søtt og sprøtt.

(1a,3,7,8)

160,–

 

Glass vin – Niepoort Late Bottled Vintage

65,–

 

 

GRATINERTE BRINGEBÆR

Norske bringebær, stekt brioche, gratinert med eggedosis tilsmakt hvitvin. (1, 3,7, 12)

115,–

MAKRONER

En for 20,– og tre for 55,–

                 Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler

          (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

 

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forebeholder oss retten til å skrive feil.

Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo. Tlf 21 54 85 71. post@kafeoslo.no 

 

ÅPNINGSTIDER: Mandag -  lørdag kl. 11.00 - 23.30, (kjøkken 11-21), Søndag 12.00 - 17.30 (f.o.m den 30.8)

Personvern