MENY RESTAURANT

LUNSJ

Serveres 11.00–16:00 (lørdag 11.00–17:00)

Karbonade  185,-

Stor og hjemmelaget. Serveres med bløt løk, salat og ertestuing på lyst brød (1a, 7, 10, 12)

 

 

Hjemmelaget pastramitoast  215,-

Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere serverer vi den med cheddar, coleslaw, surdeigsbrød og litt salat. Amerikansk sennep og ortodokse agurker (1a, 3, 7, 9, 10, 12)

 

 

Skalldyrsuppe 225,-

Kremet skalldyrsuppe med grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk

Serveres med nybakt surdeigsbrød.  ( 1a, 2, 4, 7, 12, 14)

 

Oslogryta 

Spør servitøren om dagens gryte til dagens pris.

“Slow food express”

 

Fransk løksuppe og ostesmørbrød 195,- 

Vi bruner tre typer løk, koker med kyllingkraft og avslutter med én kork eddik.

Serveres med toast med hvitløkssmør og comté (1a, 7, 12)

  

Erterisoni  185,-

 Serveres med parmesan og ruccolasalat med friterte mandler (1a, 7, 8a, 12)

 

Sild og potet 185,-

Kryddersild fra Juvik serveres med kokte poteter, rødbeter, kapers,

pepperrot, rødløk,rømme og rugbrød (1b, 4, 7, 10, 12)

Høstsalat med honning og harissa 205,-

Marinert labneh, rotgrønnsaker bakt med honning og harissa, granateple, pistasjnøtter og urtevinaigrette

(1a, 7, 8d, 12)

 

 

Salat med andeconfit 215,-

Blåmuggost, syltet pære, valnøtter, grønne bønner og sitronvinaigrette.

(7, 8c, 12)

 

Kremede blåskjell 215,-

blåskjell kokt med fløte, hvitvin og persille.

Serveres med surdeigsbrød (1a, 7, 12, 14 )

 

Reker i trengsel 200,-/215,-

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvist og sitronbåt

På surdeigsbrød eller som salat (1a, 2, 3, 10, 12)

 

 

 

LUNSJ DESSERT

 Serveres 11:00 - 16:00 (lø 11:00 - 17:00, sø 12:00 - 17:00)

 

Is og sorbet 105,-

To kuler nyrørt og hjemmelaget

Serveres med noe søtt og sprøtt (1a, 3, 7)

Ost 195,-

Tre slag som serveres med litt søtt, nøtter i honning og

hjemmelaget tynnbrød(1a, 7, 8, 12)

 

 

Hjemmelaget kake 55,-

Variert utvalg, men vi har gjerne eplekake og noen flere sorter

Med krem 10,-

Med hjemmelaget vaniljeis 36,-

 

MIDDAG

Serveres 16.30–22:00 (lørdag 17.30–22:00)

                                                                                                           

LittMat

Som skapt for å deles, sammen med et godt glass,  som en forrett eller som et helt måltid. Valget er ditt...

 

 

 Vegetar/*Kan lages vegansk

 

1. Brød og aïoli (1a, 3, 10, 12)                                                                                                                                                                                                             45,-

2. Hummus og libanesisk brød * (1a, 11)                                                                                                                                                                                         85,-

3. Spanske Gordaloliven *                                                                                                                                                                                                                    75,-

4. Pimentos de padron og Fourme d’ambert * (7)                                                                                                                                                                        110,-

5. Pao de queijo – Varme osteboller med gruyere og mozzarella (5 stk) (3, 7)                                                                                                                       120,-

6. Blomkål og miso, syltet blomkål og solsikkekjerner * (6)                                                                                                                                                          95,-

7. Grillet gulrot med harissa og granateplesirup, labneh og pistasjnøtter * (7, 8d, 12)                                                                                                       115,-

                                                                            

 

 

  Fisk         

 

8. Råmarinert kamskjell med pasjonsfrukt, koriander og crispy rispapir (14)                                                                                                                   145,-

9. Boliños med røkt kolje, eple og selleripuré og bonitoflak (3 stk.) (1a, 3, 4, 7, 9)                                                                                                                  95,-

10. Kremet blåskjell med fermentert habanerochili, grillet brød (1a, 12, 14)                                                                                                                    145,-

11. Rakfiskrull fra Haadem gård, mandelpotetlefse, rødløk, gressløk og rømme (4, 7, 12)                                                                                             140,-

12. Dagens østers med sitron og mignonette, hør med din servitør (12, 14)                                                                                                            Dagens pris

13. Dagens skalldyr, hør med din servitør                                                                                                                                                                      Dagens pris

 

      

 Kjøtt

14. Økologiske kyllingklubber fra Holte gård «Korean-style» (6, 11)                                                                                                                                  135,-

15. Pastinakk og sellerisuppe med røkt andebryst og mandelchips (7, 9, 12)                                                                                                                        125,-

16. Tartar av hjort med syltet gulrot, estragonsalt og steinsoppmajones (3, 10, 12)                                                                                                            125,-

17. Lille Fjøla - utvalg av spekemat, perfekt som snacks (1a, 3, 7, 10, 12)                                                                                                                            120,-

18. Mortadella med pistasjnøtter fra Bologna, servert med syltet agurk og ristet surdeigsbrød med smør (1a, 7, 8d, 12)                                      195,-

 

SMÅRETTER

 

 

REKER I TRENGSEL 200,–

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvist og sitronbåt, serveres på surdeigsbrød  (1a,2,3,10, 12)

 (som salat 215,–)

 

HOVEDRETTER

 

 

VEGETAR

Selleri og trøffel 285,-

Langtidsbakt sellerirot med ristet blomkål, bakt småløk, soya sjy, trøffelsaus og fersk høsttrøffel (6, 7, 9, 12)

FISK

Torsk 325,-

Med persillerotkrem, fennikel og fritert purre.

Serveres med perlepotet og sandefjordsmør med rogn (4, 7, 12)

Kremede blåskjell 245,-

 Blåskjell kokt på hvitvin, fløte og persille

Serveres med friterte poteter (7, 12, 14 )

Dagens fisk

Dagens pris, se tavla eller spør servitøren

 

KJØTT

Reinsdyr fra Røros 395,-

Entrecôte av reinsdyr fra Stensaas slakteri.

Serveres med soppstuing, potet- og sellerimos, rosenkål og ripssjy

 (7, 9, 10, 12)

Dagens kjøtt

Dagens pris, se tavla eller spør servitøren

 

 

DESSERT

 

Creme Brûlée 125,-

Med akevitt-syltet multer (3, 7, 12)

Is og sorbet 105,-

To kuler nyrørt og hjemmelaget

Serveres med noe søtt og sprøtt (1a, 3, 7)

 

 

 

 

Ost 195,-

Fire slag som serveres med litt søtt, nøtter i honning og

hjemmelaget tynnbrød(1a, 7, 8)

 

 

 

Dagens Dessert

Til dagens pris

 

 

 

 

Makroner

En for 20,- eller tre for 55,-

(1d, 3, 6, 7, 8a, 8d)

                 Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler

          (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

 

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.