Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo. Tlf 21 54 85 71. post@kafeoslo.no 

Mandag–torsdag 10.00–24.00. Fredag/lørdag 10.00–01.00. Søndag 12.00–17.30

Personvern

MENY RESTAURANT

 

 

LUNSJ

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, lodderogn, dillkvist og sitronbåt.

På surdeigsbrød

Allergener: Hvete, skalldyr, egg, sennep.

160‚– (som salat 175,–)

KARBONADESMØRBRØD

Serveres med bløt løk og hjemmelaget grønn erterstuing

Allergener: Hvete, smør, melk

155,–

HJEMMELAGET LEVERPOSTEI

Serveres på rugbrød med sopp, bacon, syltede rødbeter, cornichons og salat

Allergener: Hvete, egg, sennep,smør, melk

165,–

SILDESALAT

Gubberøre med matjessild fra Kyvikbrødrene i Haugesund.

Serveres med rødbeter, eple, løk i majones på rugbrød.

Allergener: Rug, hvete, sennep

135,–

RIBBESMØRBRØD

Klassisk juleribbe serveres på rugbrød med rødkål, svisker, eple, julesennep, salat og puffet svor.

Allergener: Hvete, melk, sennep, sulfitt

160,–

 

CHORIZO OG MOZZARELLATOAST

Med Baskisk chorizo lagvis med mozzarella, Norvegia og rødvinskokt chutney. Serveres med salat vendt i sennepsvinaigrette

Allergener: Hvete, smør, fløte, sennep

155,–

DAMPEDE BLÅSKJELL MED CURRY OG VÅRLØK

Dampet med hvitvin, koriander, hvitløk og fløte. Serveres med surdeigsbrød

Allergener: Bløtdyr, fløte, sulfitt, hvete

175,–

 

BURRATA- & TOMATSALAT

Klassisk Italiensk bløtost med basilikum, tomater, syltet løk og 8-års lagret balsamico.

Allergener: Hvete, melk.

195,–

CHEVRE OG KYLLINGTERINNE SALAT

Serveres med syltet gresskar og fikenvinaigrette.

Allergener: Hvete, melk, sennep. 

195,–

 

OSLOGRYTA

Spør servitøren om dagens gryte «Slow food express»

175,–

 

SILD OG POTET

Matjessild fra Kyvikbrødrene i Haugesund.

Serveres med potet, pepperrot, rødbeter, kapers og rødløk

Allergener: Rug, hvete, sennep

155,–

KREMET FISKESUPPE

Med safran, fisk , skalldyr, gulerøtter og purre

165,–

Allergener: Fisk, bløtdyr, selleri, smør, sulfit

 

MINESTRONESUPPE VEGAN 135/ MED PANCETTA 155,-

Kraftbasert Italiensk bønnesuppe med gulrot og selleri. 

Allergener: Sulfitt

KREMET BLÅSKJELL I GRØNN CURRY OG VÅRLØK

Med hvitvin, koriander, hvitløk og fløte. Serveres med grillet surdeigsbrød.

Allergener: Hvete, smør, fløte, bløtdyr, sulfitt.

155,–

SOPPLASAGNE

Vi kutter, steker og og røyker sopp på huset. Tilsettes hvitløk, ferske urter og hvit saus og legges lagvis. Bakes i ovn til gylden og serveres med grønn salat.

Allergener: Egg, melk, hvete, sennep.

195,–

 

MIDDAG

Serveres 16.30–22 (lørdag 17.30–22)

 

                                                                                                           

LittMat

Som skapt for å deles, sammen med et godt glass,  som en forrett eller som et helt måltid. Valget er ditt...

Vegetar/Vegan*

1. BRØD OG AÏOLI  40,-  (1a,3,10,12)

2. HUMMUS MED LIBANESISK BRØD*  78,-  (1a,1d,7,11)

3. PIMIENTOS DE PADRON* Små grillede grønne paprika fra Spania med olivenolje og havsalt  85,-

4. TERTE MED CHEVRÈKREM. Saltbakte beter, hasselnøtter og solbærvinaigrette  130,-  (1a,7,12,14)

5. RØD LINSESUPPE fra Budapest med chilismør og krutonger  70,-  (1a,7)

6. FRITERT BAO BUN med syltede grønnsaker, portobello & she-me-gi sopp i soya marinade, koriander og peanøtter*  85,-     (1a, 1d, 7,8c, 12)

7.RÅBLÅ fra Grindal Ysteri med pepperkake og portvinsmarinerte rosiner  65,-  (1a,7)

Fisk

8. KREMET BLÅSKJELL i grønn curry med vårløk, koriander og grillet brød  90,-  (1a,7,12,14)

9. KRABBEKAKER "Maryland" med srirachamayo og grillet sitron  130,-  (1a,2,3,7,10,12)

10.RAKFISK og lefese fra Haadem gård i Valdres i potetlefse med rødløk, gressløk og seterrømme  (1a,4,7)

Kjøtt

11. FRITERT BAO BUN med andeconfit, rødkålslow, løk og hoisinsaus  85,-  (1a,7,12,14)

12. RØKT ANDEBRYST med jordskokkrem, stikkelsbær, baconvinaigrette og fritert jordskokk  135,-  (7,12)

13. KYLLINGLEVER MOUSSE. Serveres med anissyltet pære og toastet brioche  95,-  (1a,3,7,12)

SMÅRETTER

 

SILD OG POTET

Matjessild fra Kyvikbrødrene i Haugesund.

Serveres med potet, pepperrot, rødbeter, kapers og rødløk. (1a,4,7,10)

155,-

 

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones,

lodderogn, dillkvist og sitronbåt sog serveres på surdeigsbrød  (1a,2,3,10)

160,– (som salat 175,–)

 

KARBONADESMØRBRØD

Serveres med bløt løk og hjemmelaget grønn erterstuing  (1a,7)

55,–

 

 

FORRETT

 

DAGENS FORRETT

Dagens pris, spør servitøren eller se tavla

 

HOVEDRETTER

 

TAVLA

Her møter du veggen på en bra måte.

Her har vi ukens menyanbefallinger på forrett, hovedrett (fisk og kjøtt) og dessert.

Se også egen plukkematmeny.

VEGETAR

SOPPLASAGNE

Vi kutter, steker og og røyker sopp på huset. Tilsettes hvitløk, ferske urter og hvit saus og legges lagvis. Bakes i ovn til gylden og serveres med grønn salat.

(1a,3,7,10,12)

195

POTETGNOCCHI

Serveres med stekt steinsopp, pinjekjerner, spinat og soppsaus.

(1a,3,7,10,12)

215,-

FISK

 

DAGENS FISK

Dagens pris, spør servitøren eller se tavla

 

TORSK

Serveres med most potet, erter og baconsjy

(4,7,12,14)

260,–

 

KJØTT

 

DAGENS KJØTT

Dagens pris, spør servitøren eller se tavla

 

PINNEKJØTT

Pinnekjøtt fra Strøm Larsen serveres med Vossakorv, kålrabistappe og mandelpotet

(7)

295,–

REINSDYR

Serveres med sopp, potet- og sellerimos, rosenkål og ripssjy

(7,12,14)

310,–

 

DESSERT

 

DAGENS DESSERT

Dagens pris, spør servitøren, eller se tavla

 

 

IS OG SORBET

To kuler nyrørt og hjemmelaget

Serveres med noe søtt og sprøtt

Allergener: Fløte, mandler, hasselnøtter

95,–

 

RÅBLÅ

Økologisk blåmuggost fra Grindal Ysteri i Rennebu som serveres med portvinsmarinerte rosiner og pepperkake.

(1a,3,7,8)

130,–

 

Glass vin – Niepoort Late Bottled Vintage

65,–

 

 

KARAMELLPUDDING

Serveres med appelsinsalat og bringebærsorbet

(3,7)

110,–

SJOKOLADETERTE

Hvit og mørk sjokoladeterte serveres med syltede kirsebær og kirsebærsorbet

(3,7)

125,–

MAKRONER

En for 20,– og tre for 55,–

                 Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler

          (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

 

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forebeholder oss retten til å skrive feil.