MENY RESTAURANT

 

 

LUNSJ

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, lodderogn, dillkvist og sitronbåt.

På surdeigsbrød

Allergener: Hvete, skalldyr, egg, sennep.

160‚– (som salat 175,–)

KARBONADESMØRBRØD

Serveres med bløt løk og hjemmelaget grønn erterstuing

Allergener: Hvete, smør, melk

155,–

CÆSARSALAT

Serveres grillet kylling, bacon, krutonger og salat

Allergener: Hvete, melk,  egg, fisk, sulfitt)

195,–

Uten kylling og bacon   145,-

SILDESALAT

Gubberøre med matjessild fra Kyvikbrødrene i Haugesund.

Serveres med rødbeter, eple, løk i majones på rugbrød.

Allergener: Rug, hvete, sennep

135,–

PASTRAMI SMØRBRØD

Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere serverer vi den med surdeigsbrød, litt salat, amerikansk sennep og ortodokse agurker

Allergener: Hvete, egg, melk, sennep, selleri

190,–

 

 

OSLOGRYTA

Spør servitøren om dagens gryte «Slow food express»

175,–

TOAST MED CONFITERT KYLLING

To skiver fylles confitert kylling, rød cheddar, fyldig Norvegia, harissasmør og basilikum.  Serveres med salat vendt i sennepsvinaigrette

Allergener: Hvete, smør, fløte, sennep

175,–

HJEMMELAGET LEVERPOSTEI

Serveres på rugbrød med sopp, bacon, syltede rødbeter, cornichons og salat

Allergener: Egg, sennep, melk, sulfitt, hvete

170,–

STEINSOPPSUPPE

Fyldig steinsoppsuppe med reddik/eplesalat og krutonger

Allergener: Melk, hvete, sulfitt

155,–

KREMET FISKESUPPE

Med hvitvin, fisk, skalldyr, gulrøtter og purre

175,–

Allergener: Fisk, bløtdyr, selleri, smør, sulfit

 

GULROTSUPPE 140

Med kokosmelk, koriander, appelslin, chilismør og kruttonger.

Allergener: Hvete, laktose, mandler

 

MIDDAG

Serveres 16.30–22 (lørdag 17.30–22)

 

                                                                                                           

LittMat

Som skapt for å deles, sammen med et godt glass,  som en forrett eller som et helt måltid. Valget er ditt...

Vegetar/Vegan*

1. BRØD OG AÏOLI  40,-  (1a,3,10,12)

2. HUMMUS OG RØDBETLABNE MED LIBANESISK BRØD*  75,-  (1a,7,11)

3. MARINERTE MAMMUTOLIVEN 40,-

4.VARIASJON AV BETER, syltet skogsopp, chevre, stikkelsbær, valnøtter, 

rosmarin- og honningvinaigrette  90,-  (7,8,12)

5. STEINSOPPSUPPE med eple- redikksalat og krutonger  85,-  (1a,7,12)  

6. RØDBETTARTAR med ponzu saus, mango og sprøtt brød  95,-  (1a,6)

7. GULROTSUPPE med kokosmelk, koriander, appelsin, chilismør og krutonger 70,-    

8. ASPARGESBØNNESALAT med sennepsvinaigrette og friterte mandler  70,-     (8a,10)

Fisk

9. SASHIMI av kveite med avocado, ponzu saus og sorte sesamfrø 105,-  (4,6,11)

10. HASSELBAKK potet med pisket rømme, pepperrot og Bottarga 110,-  (3,12,14)

11. KONGEKRABBE i brød med eple, sprø potet og beurre blanc 145,-  (1a,4,7,12)

12. POSJERT EGG med skoggsopp, løyrom og noe sprøtt 135,-     (1a,3,4,12)

Kjøtt

13. SPEKEFJØL. Dagens utvalg av salami og skinke 120,-  

14. HJEMMELAGET TERINNE serveres med lisselass søte sennep, cornichons og Dansk rugbrød  95,-  (1a1b,8,12)

SMÅRETTER

 

 

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones,

lodderogn, dillkvist og sitronbåt sog serveres på surdeigsbrød  (1a,2,3,10)

160,– (som salat 175,–)

 

HOVEDRETTER

 

TAVLA

Her møter du veggen på en bra måte.

Her har vi ukens menyanbefallinger på forrett, hovedrett (fisk og kjøtt) og dessert.

Se også egen plukkematmeny.

VEGETAR

FALAFEL

Serveres på Libabrød med hummus, salat, syrlig rødkål, løk med smak av koriander, tomat og youghurt dressing med mynte

(1a, 7, 12)

195,-

FISK

DAGENS FISK med dagens pris

BOUILLABAISE

Fransk fiskegryte med safran, grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk. Serveres med brød og paprika rouille

275,–

Allergener: Fisk, gluten, bløtdyr, selleri, smør, sulfit

 

KJØTT

 

DAGENS KJØTT med dagens pris

 

DESSERT

 

IS OG SORBET

To kuler nyrørt og hjemmelaget

Serveres med noe søtt og sprøtt

Allergener: Fløte, mandler, hasselnøtter

95,–

 

OST

Tre typer som serveres med noe søtt og sprøtt.

(1a,3,7,8)

160,–

 

Glass vin – Niepoort Late Bottled Vintage

65,–

 

 

DAGENS DESSERT til dagens pris

MAKRONER

En for 20,– og tre for 55,–

                 Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler

          (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

 

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forebeholder oss retten til å skrive feil.

Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo. Tlf 21 54 85 71. post@kafeoslo.no 

 

ÅPNINGSTIDER: Gjelder fra 3.12: Mandag - Stengt, Tirsdag - Fredag kl. 11.00 - 16.30, Lørdag kl. 11.00 - 17.30 og                  Søndag kl. 12.00 - 17.30. Kjøkkenet stenger 1/2 time før. 

Personvern