MENY RESTAURANT

LUNSJ

Karbonade  175,-

Stor og hjemmelaget. Serveres med bløt løk, salat og ertestuing på lyst brød (1a, 7, 10, 12)

 

 

Hjemmelaget pastramitoast  205,-

Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere serverer vi den med cheddar, coleslaw, surdeigsbrød og litt salat. Amerikansk sennep og ortodokse agurker (1a, 3, 7, 9, 10, 12)

 

 

 Fiskesuppe   185,-

Kremet fiskesuppe med safran, grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk  ( 2, 4, 7,  9, 12, 14)

 

 

Oslogryta 198,-

Spør servitøren om dagens gryte. “Slow food express”

 

 

Røkt sopplasagne  195,-

 Vi røyker sopp og løk. Legges lagvis med hvit saus med krydderier og fyldig ost. Serveres med grønn salat med fransk vinaigrette (1b, 3, 8a, 12, 13)

 

 

Grønn aspargessuppe med posjert egg 185,-  (Studentpris 115,-)

Serveres med krutonger  (1a, 7, 13)

 

Sild og potet 175,-

Kryddersild fra Juvik serveres med kokte poteter, rødbeter, kapers,

pepperrot, rødløk,rømme og rugbrød (1b, 4, 7, 10, 12)

Sommersalat 195,-

Marinert labneh, grillede grønnsaker, sprø svedjerug, ristede hasselnøtter og urtevinaigrette

(1a, 7, 5, 8b, 8c, 10, 12)

 

 

Burratasalat  215,-

Med Italiensk bløtost med basilikum, tomater fra Hanasand gård og lagret balsamico

(1a, 7, 12)

 

Blåskjell og chorizo  215,-

Vi freser chorizo, smaker til med spicy tomat, hvitvin og dampes under lokk

Avsluttes med sitron og smør, serveres med grillet surdeigsbrød (7, 12, 14)

 

Reker i trengsel 185,-/195,-

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvist og sitronbåt

På surdeigsbrød eller som salat (1a, 2, 3, 10, 12)

 

 

 

LUNSJ DESSERT

 Serveres 11:00 - 16:00 (lø 11:00 - 17:00, sø 12:00 - 17:00)

 

Ost 195,-

Tre slag som serveres med litt søtt, nøtter i honning og

hjemmelaget tynnbrød(1a, 7, 8, 12)

 

 

Hjemmelaget kake 55,-

Variert utvalg, men vi har gjerne eplekake og noen flere sorter

Med krem 10,-

Med hjemmelaget vaniljeis 36,-

 

MIDDAG

Serveres 16.30–22 (lørdag 17.30–22)

 

                                                                                                           

LittMat

Som skapt for å deles, sammen med et godt glass,  som en forrett eller som et helt måltid. Valget er ditt...

Vegetar/Vegan*

 

1. BRØD OG AÏOLI  40,-  (1a,3,10,12)

2. Rødbethummus med dukkah og libanesisk brød*  85,-  (1a,7,11, 12)

3. Pimientos de padron 95 ,- 

4. Fritert fetaost med nøtter med Akasaihonning  105,-  (1a,7, 12)  

5. Potet- og purreløkssuppe  115,-   (4, 7, 12)

Fisk

 

6. Fritert Akkar 120,- (1a, 4b, 12)  

7. Grillede argentinske villreker med srirachamajones 135,-  (1a, 2, 3, 10, 12)

 

Kjøtt

8. LILLE FJØLA (oliven og utvalg av spekemat, perfekt som snack) 110,-  

9. STORE FJØLA (Utvalg av spekemat, oliven, barsnacks, ost, brød og aioli 195,-  

SMÅRETTER

 

 

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvist og sitronbåt sog serveres på surdeigsbrød  (1a,2,3,10, 12)

175,– (som salat 195,–)

 

HOVEDRETTER

 

TAVLA

Her møter du veggen på en bra måte.

Her har vi ukens menyanbefalinger på forrett, hovedrett (fisk og kjøtt) og dessert.

Se også egen plukkematmeny.

 

VEGETAR

Blomkål 205,-

Vi griller blomkål og sauterer den i nøttesmør med sjalottløk. Dampet vinterspinat, potetpure og soyasmør  (6,7,12)

FISK

Ishavsrøye 305,-

Med grillet gulrotkrem, grønn asparges, duchessepotet og soyasmør (1a, 3, 4, 6, 7, 12)

DAGENS FISK med dagens pris

 

KJØTT

Kyllingrullade 310,-

Av økologisk kylling fra Holte gård

Serveres med sesongens grønnsaker, kremet steinsoppsaus og potetpuré (7, 12)

 

DAGENS KJØTT med dagens pris

 

DESSERT

 

OST

Tre typer som serveres med noe søtt og sprøtt.

(1a,3,7,8)

190,–

 

DAGENS DESSERT til dagens pris

MAKRONER

En for 20,– og tre for 55,–

                 Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler

          (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

 

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.