MENY RESTAURANT
LUNSJ
Serveres 11.00–16:00 (søn. 12.00–17:00)
Karbonade 190,-
Serveres med bløt løk, salat og ertestuing på surdeigsloff (1a, 7, 10, 12)
Hjemmelaget pastramitoast 225,-
Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere går den i jernet med cheddar. Serveres med
coleslaw og litt salat, amerikansk sennep og ortodokse agurker (1a, 3, 7, 10, 12)
Tartar av flatbiff 165,-/235,-
60g/120g
Vi kverner flatbiff, blander i eggeplomme, sennep, løk, kapers og persille.
Serveres med potetsticks, sprøtt brød og grønn salat med estragonvinaigrette (1a, 3, 10, 12)
Fiskesuppe 240,-
Kremet fiskesuppe med grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk.
Serveres med nybakt surdeigsbrød. (1a, 2, 4, 7, 12, 14)
Kremet soppsuppe og ostesmørbrød 195,-
Vi freser sopp i glovarm panne med en skvett hvitvin og koker med fløte, timian og avslutter med en kork eddik. Serveres med skogsopp og ostesmørbrød
med gruyère og mozzarella
(1a, 7, 12)
Oslogryta
“Slow food express”
Spør servitøren om dagens gryte, pris og eventuelle allergener.
Salat Niçoise 195,-
Klassisk salat med opphav i Nice. Ansjos, tunfisk, egg, grønnsaker servert på grønn salat med sennepsvinaigrette.
(3, 4, 10, 12)
Burratasalat 245,-
Tomater fra Hanasand, basilikum, sitronvinaigrette og lagret balsamico (7, 12)
Gresskar risoni 185,-
(små risformede pastakorn)
Bakt gresskar og fetaostkrem, syltet gresskar, gresskarkjerner, ruccola og parmesan (1a, 7, 12)
Blåskjell og karri 225,-
Blåskjell kokt med fløte, løk, hvitløk og gul karri, tilsettes smør og en kork sitron jus.
Serveres med surdeigsbrød (1a, 7, 12, 14)
Reker i trengsel 235,-/245,-
Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvast og sitronbåt
På surdeigsbrød eller som salat (1a, 2, 3, 10, 12)
LUNSJ DESSERT
Iskrem «Sunday»115,-
To kuler nyrørt og hjemmelaget
Serveres med saus, noe søtt og sprøtt (1a, 3, 7)
Ost 195,-
Tre slag som serveres med litt søtt, nøtter i honning og
hjemmelaget tynnbrød (1a, 7, 8)
Hjemmelaget kake 56,-
Variert utvalg, men vi har gjerne eplekake og noen flere sorter
Med krem 10,-
Med hjemmelaget vaniljeis 36,-
MIDDAG
Serveres 16.30–22:00 (lør. 17.30–22:00)
LittMat
Som skapt for å deles, sammen med et godt glass, som en forrett eller som et helt måltid. Valget er ditt...
Vegetar/vegan*
1. Brød og aioli (1a, 3, 10, 12) 55-
2. Hummus og pitabrød* (1a,11) 85,-
3. Gulrot «Hasselback» fetakrem, granateple, cashewnøtter og honning (7, nøtter) 100,-
4. Burrata, Hanasand-tomat i variasjon, pistasjpesto og eldgammal balsamico (7, 12) 165,-
5. Blomkål nuggets med koreansk lime-chilidip. (1a, 3, 10, 12) 70,-
6. «Piementos de padron» med blåmuggdipp (3, 10 ,12) 145,-
7. Grillet surdeigsbrød med sprøstekt skogsopp, løk og gruyère (1a, 7) 165,-
8. Skogsopp «shawarma» myntedressing og spicy tomatsaus. Serveres med pita (1a,7) 105,-
9. Posjert egg og skogsopp med sprø potetsticks (3, 7, 12) 145,-
Fisk
11. Chorizo gratinerte blåskjell med espelette-pepper (12, 14) 115,-
12. Østers Fine de Claire per stk. med sitron og eddik (12, 13) 39,-
13. Peruansk ceviche av kveite, søtpotet, mais og koriander (4) 155,-
15. Krabbesalat på toast med fennikel, eple og jalapeñomayo (1a, 2, 3, 10, 12) 135,-
Kjøtt
16. Økologiske kylling klubber og kyllinghjerter fra Holte gård «Korean-style» (6, 11) 135,-
17. «Kjebab» krydret kjekjøtt med pita, crispy grønnsaker, sur agurk og sauser (1a,3,10,12) 145,-
18. «Mortdella i trengsel». Liten sandwich med mortadella og cornichons (1a, 8d) 80,-
19. Lille fjøla – Utvalg av spekemat 145,-
20. Store Fjøla – Utvalg av spekemat, ost, oliven, ortodokse agurker, brød og aioli (1a, 7,12) 265,-
21. Tartar av okse 60gr. Cornichons, kapers, løk, eggeplomme og sprø potet (1a, 3, 10, 12) 125,-
22. Tortellini med oksehale i buljong med skogsopp og parmesan (1a, 3, 7) 105,-
HOVEDRETTER
TAVLA
TAVLA
Her møter du veggen på en bra måte. På tavla finner du denne ukens anbefalinger om forrett, hovedrett (fisk og kjøtt) samt dessert.
VEGETAR
Gresskar risoni 225,-
(små risformede pastakorn)
Bakt gresskar og fetaostkrem, syltet gresskar, gresskarkjerner, ruccola og parmesan (1a, 7, 12)
FISK
Stekt kveite 345,-
Med jordskokkpuré, smørdampede perlepoteter, spisskål, erter og fermentert hvit aspargessaus
(4, 7)
Blåskjell og karri 255,-
Blåskjell kokt med fløte, løk, hvitløk og gul karri, tilsettes smør og en kork sitron jus.
Serveres med pommes frites (7, 12, 14)
Dagens fisk
Dagens pris, spør servitøren eller se tavla
KJØTT
Slakterbiff 265,-
220gr slakterbiff av storfe, pommes dauphinoise, brokkolini, skogsopp og grønnpeppersaus med cognac. (7)
Dagens kjøtt
Dagens pris, spør servitøren eller se tavla
Tartar av okse 120gr 275,-
Tartar av okse, Cornichons, kapers, løk og eggeplomme.
Serveres med pommes frites (1a, 3, 10, 12)
DESSERT
Dagens dessert
Til dagens pris
Iskrem «Sunday»115,-
To kuler nyrørt og hjemmelaget
Serveres med saus, noe søtt og sprøtt (1a, 3, 7)
Norske plommer 135,-
Syltede plommer på krydderbunn med plommekompott, hvit sjokoladekrem og plommesorbèt (1a, 3, 7, 12)
Ost 195,-
Tre slag som serveres med litt søtt, nøtter i honning og
hjemmelaget tynnbrød(1a, 7, 8)
Tjukkmjølkspudding 125,-
Tilsmakt med vanilje og serveres med sesongens bær og karamelliserte nøtter. (7, 8, 8b, 8d)
Makroner
En for 21,- eller tre for 59,-
(1d, 3, 6, 7, 8a, 8d)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler
(8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.