MENY RESTAURANT
LUNSJ
Karbonade 175,-
Stor og hjemmelaget. Serveres med bløt løk, salat og ertestuing på lyst brød (1a, 7, 10, 12)
Hjemmelaget pastramitoast 205,-
Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere serverer vi den med cheddar, coleslaw, surdeigsbrød og litt salat. Amerikansk sennep og ortodokse agurker (1a, 3, 7, 9, 10, 12)
Fiskesuppe 185,-
Kremet fiskesuppe med safran, grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk ( 2, 4, 7, 9, 12, 14)
Oslogryta 198,-
Spør servitøren om dagens gryte. “Slow food express”
Røkt sopplasagne 195,-
Vi røyker sopp og løk. Legges lagvis med hvit saus med krydderier og fyldig ost. Serveres med grønn salat med fransk vinaigrette (1b, 3, 8a, 12, 13)
Grønn aspargessuppe med posjert egg 185,- (Studentpris 115,-)
Serveres med krutonger (1a, 7, 13)
Sild og potet 175,-
Kryddersild fra Juvik serveres med kokte poteter, rødbeter, kapers,
pepperrot, rødløk,rømme og rugbrød (1b, 4, 7, 10, 12)
Sommersalat 195,-
Marinert labneh, grillede grønnsaker, sprø svedjerug, ristede hasselnøtter og urtevinaigrette
(1a, 7, 5, 8b, 8c, 10, 12)
Burratasalat 215,-
Med Italiensk bløtost med basilikum, tomater fra Hanasand gård og lagret balsamico
(1a, 7, 12)
Blåskjell og chorizo 215,-
Vi freser chorizo, smaker til med spicy tomat, hvitvin og dampes under lokk
Avsluttes med sitron og smør, serveres med grillet surdeigsbrød (7, 12, 14)
Reker i trengsel 185,-/195,-
Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvist og sitronbåt
På surdeigsbrød eller som salat (1a, 2, 3, 10, 12)
LUNSJ DESSERT
Serveres 11:00 - 16:00 (lø 11:00 - 17:00, sø 12:00 - 17:00)
Ost 195,-
Tre slag som serveres med litt søtt, nøtter i honning og
hjemmelaget tynnbrød(1a, 7, 8, 12)
Hjemmelaget kake 55,-
Variert utvalg, men vi har gjerne eplekake og noen flere sorter
Med krem 10,-
Med hjemmelaget vaniljeis 36,-
MIDDAG
Serveres 16.30–22 (lørdag 17.30–22)
LittMat
Som skapt for å deles, sammen med et godt glass, som en forrett eller som et helt måltid. Valget er ditt...
Vegetar/Vegan*
1. BRØD OG AÏOLI 40,- (1a,3,10,12)
2. Rødbethummus med dukkah og libanesisk brød* 85,- (1a,7,11, 12)
3. Pimientos de padron 95 ,-
4. Fritert fetaost med nøtter med Akasaihonning 105,- (1a,7, 12)
5. Potet- og purreløkssuppe 115,- (4, 7, 12)
Fisk
6. Fritert Akkar 120,- (1a, 4b, 12)
7. Grillede argentinske villreker med srirachamajones 135,- (1a, 2, 3, 10, 12)
Kjøtt
8. LILLE FJØLA (oliven og utvalg av spekemat, perfekt som snack) 110,-
9. STORE FJØLA (Utvalg av spekemat, oliven, barsnacks, ost, brød og aioli 195,-
SMÅRETTER
REKER I TRENGSEL
Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvist og sitronbåt sog serveres på surdeigsbrød (1a,2,3,10, 12)
175,– (som salat 195,–)
HOVEDRETTER
TAVLA
Her møter du veggen på en bra måte.
Her har vi ukens menyanbefalinger på forrett, hovedrett (fisk og kjøtt) og dessert.
Se også egen plukkematmeny.
VEGETAR
Blomkål 205,-
Vi griller blomkål og sauterer den i nøttesmør med sjalottløk. Dampet vinterspinat, potetpure og soyasmør (6,7,12)
FISK
Ishavsrøye 305,-
Med grillet gulrotkrem, grønn asparges, duchessepotet og soyasmør (1a, 3, 4, 6, 7, 12)
DAGENS FISK med dagens pris
KJØTT
Kyllingrullade 310,-
Av økologisk kylling fra Holte gård
Serveres med sesongens grønnsaker, kremet steinsoppsaus og potetpuré (7, 12)
DAGENS KJØTT med dagens pris
DESSERT
OST
Tre typer som serveres med noe søtt og sprøtt.
(1a,3,7,8)
190,–
DAGENS DESSERT til dagens pris
MAKRONER
En for 20,– og tre for 55,–
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler
(8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.