MENY RESTAURANT

 

 

LUNSJ

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, lodderogn, dillkvist og sitronbåt.

På surdeigsbrød

Allergener: Hvete, skalldyr, egg, sennep.

160‚– (som salat 175,–)

KARBONADESMØRBRØD

Serveres med bløt løk og hjemmelaget grønn erterstuing

Allergener: Hvete, smør, melk

155,–

BURRATASALAT

Serveres Italiensk bløtost med basilikum, tomater fra Hanasand Gård og lagret balsamico

Allergener: Hvete, melk, sulfitt)

195,–

SILDESALAT

Gubberøre med matjessild fra Kyvikbrødrene i Haugesund.

Serveres med rødbeter, eple, løk i majones på rugbrød.

Allergener: Rug, hvete, sennep

135,–

PASTRAMI SMØRBRØD

Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere serverer vi den med surdeigsbrød, litt salat, amerikansk sennep og ortodokse agurker

Allergener: Hvete, egg, melk, sennep, selleri

190,–

 

TOAST MED CHEDDAR OG TOMAT

To skiver fylles med plommetomat, rød cheddar, fyldig Norvegia, harissasmør og basilikum.  Serveres med salat vendt i sennepsvinaigrette

Allergener: Hvete, smør, fløte, sennep

155,–

DAMPEDE BLÅSKJELL MED CHILI OG VÅRLØK

Allergener: Bløtdyr, melk, sulfitt, hvete

175,–

 

VEGETARSALAT

Serveres med tørket tomat, basilikum, byggryn, avocado, parmesan og sitronvinaigrette

Allergener: Hvete, melk, sennep

155,–

OSLOGRYTA

Spør servitøren om dagens gryte «Slow food express»

175,–

 

SILD OG POTET

Matjessild fra Kyvikbrødrene i Haugesund.

Serveres med potet, pepperrot, rødbeter, kapers og rødløk

Allergener: Rug, hvete, sennep

155,–

KREMET FISKESUPPE

Med safran, fisk , skalldyr, gulerøtter og purre

165,–

Allergener: Fisk, bløtdyr, selleri, smør, sulfit

 

LINSESUPPE 135

Rød linsesuppe fra Budapest med krutonger og chilismør

Allergener: Hvete, laktose

 

MIDDAG

Serveres 16.30–22 (lørdag 17.30–22)

 

                                                                                                           

LittMat

Som skapt for å deles, sammen med et godt glass,  som en forrett eller som et helt måltid. Valget er ditt...

Vegetar/Vegan*

1. BRØD OG AÏOLI  40,-  (1a,3,10,12)

2. HUMMUS MED LIBANESISK BRØD*  78,-  (1a,1d,7,11)

3. PIMIENTOS DE PADRON* Små grillede grønne paprika fra Spania med olivenolje og havsalt  85,-

4. ASPARGESBØNNER* med sennepsvinaigrette og hakkede mandlber  65,-  (8a,10)

5. RØD LINSESUPPE fra Budapest med chilismør og krutonger  70,-  (1a,7)

6. KIMCHI (fermentert kål med chili, gulrot og rettich) med sesamfrø*  65,-     (4,11)

7. LUN VANNBAKKELS med løkkrem 1STK   12,-  (1a,3,7)

Fisk

8. BLÅSKJELL i hvitvin med chili, vårløk og grillet brød  90,-  (1a,7,12,14)

9. KRABBEKAKER "Maryland" med srirachamayo og grillet sitron  130,-  (1a,2,3,7,10,12)

Kjøtt

10. FRITERT BAO BUN med andeconfit, rødkålslow, løk og hoisinsaus  85,-  (1a,7,12,14)

11. FRITERTE KYLLINGHJERTER med estragon majones  75,-  (1a,3,10,,12)

SMÅRETTER

 

SILD OG POTET

Matjessild fra Kyvikbrødrene i Haugesund.

Serveres med potet, pepperrot, rødbeter, kapers og rødløk. (1a,4,7,10)

155,-

 

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones,

lodderogn, dillkvist og sitronbåt sog serveres på surdeigsbrød  (1a,2,3,10)

160,– (som salat 175,–)

 

KARBONADESMØRBRØD

Serveres med bløt løk og hjemmelaget grønn erterstuing  (1a,7)

155,–

 

QUICHE MED PURRELØK, SPINAT OG RICOTTA

Serveres lun med saltede mandler og grønn salat.

Allergener: Hvete, laktose, mandler og sennep.

170,–

FORRETT

 

DAGENS FORRETT

Dagens pris, spør servitøren eller se tavla

 

HOVEDRETTER

 

TAVLA

Her møter du veggen på en bra måte.

Her har vi ukens menyanbefallinger på forrett, hovedrett (fisk og kjøtt) og dessert.

Se også egen plukkematmeny.

VEGETAR

POTETGNOCCHI

Serveres med stekt steinsopp, pinjekjerner, spinat og soppsaus.

(1a,3,7,10,12)

215,-

FISK

 

DAGENS FISK

Dagens pris, spør servitøren eller se tavla

 

SKREI OG ROGN

Ovnsbakt skrei serveres med panert rogn, gulerøtter, erter, kokt mandelpotet og Sandefjordsmør

(1a, 4,7)

265,–

 

KJØTT

 

DAGENS KJØTT

Dagens pris, spør servitøren eller se tavla

 

STORFE SKIRT STEAK

Serveres med asparges, brent løk, semi tørket tomat, stekte poteter og bèarnaisesaus

(3,7,12)

255,–

 

DESSERT

 

DAGENS DESSERT

Dagens pris, spør servitøren, eller se tavla

 

 

IS OG SORBET

To kuler nyrørt og hjemmelaget

Serveres med noe søtt og sprøtt

Allergener: Fløte, mandler, hasselnøtter

95,–

 

OST

Tre typer som serveres med noe søtt og sprøtt.

(1a,3,7,8)

160,–

 

Glass vin – Niepoort Late Bottled Vintage

65,–

 

 

SJOKOLADETERTE

Hvit og mørk sjokoladeterte serveres med syltede kirsebær og kirsebærsorbet

(3,7)

125,–

MAKRONER

En for 20,– og tre for 55,–

                 Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler

          (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

 

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forebeholder oss retten til å skrive feil.

Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo. Tlf 21 54 85 71. post@kafeoslo.no 

 

ÅPNINGSTIDER: Mandag -  lørdag kl. 11.00 - 23.30, (kjøkken 11-21), Søndag stengt.

Personvern