MENY RESTAURANT

LUNSJ

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvist og sitronbåt.

På surdeigsbrød

Allergener: Hvete, skalldyr, egg, sennep.

175‚– (som salat 195,–)

KARBONADESMØRBRØD

Serveres med bløt løk og hjemmelaget grønn erterstuing

Allergener: Hvete, smør, melk, sulfitt

165,–

KYLLINGSALAT MED NYR (mykost)

Salat med confitert kyllingterrine med aprikos og nøtter, nyr og aspargesbønner

Allergener: Hvete, melk, sulfitt)

195,–

CHEVRESALAT

Serveres saltbakte beter og rosmarinvinaigrette

Allergener: Melk, sulfitt)

205,–

SILDESALAT

Gubberøre med matjessild fra Kyvikbrødrene i Haugesund.

Serveres med rødbeter, eple, løk i majones på rugbrød.

Allergener: Rug, hvete, sennep

155,–

PASTRAMI SMØRBRØD

Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere serverer vi den med surdeigsbrød, litt salat, amerikansk sennep og ortodokse agurker

Allergener: Hvete, egg, melk, sennep, selleri

195,–

 

 

OSLOGRYTA

Spør servitøren om dagens gryte «Slow food express»

185,–

SPICY BLÅSKJELL MED GRØNN CURRY

Dampede blåskjell serveres med  brød

Allergener: Hvete, sulfitt)

190,–

FISKESUPPE

Kremet fiskesuppe med dagens fisk, reker, blåskjell, gulrøtter og purre.

Allergener: Skalldyr, fisk, laktose, selleri, bløtdyr, sulfitt

185,–

RISONI

Kremet risoni med skogsopp, spinat, ruccola, saltede mandler, parmesan og lagret balsamico

Allergener: Hvete, egg, melk, mandler

180,–

RØD LINSESUPPE FRA BUDAPEST

Serveres med chilismør og krutonger

Allergener: Melk, hvete

155,–

GRAVLAKS MED HOVMESTERSAUS 

Dansk rugbrød med husets gravlaks, dillstuede poteter,epler og serveres med grønn salat

185,-

 

MIDDAG

Serveres 16.30–22 (lørdag 17.30–22)

 

                                                                                                           

LittMat

Som skapt for å deles, sammen med et godt glass,  som en forrett eller som et helt måltid. Valget er ditt...

Vegetar/Vegan*

1. BRØD OG AÏOLI  40,-  (1a,3,10,12)

2. Rødbethummus med dukkah og libanesisk brød*  85,-  (1a,7,11)

3. Jordskokksuppe med chips og sprø serranoskinke 90 ,- (1a, 6)

4.Ravioli med ricotta , spinat, eggeplomme, salvie og fransk høsttrøffel 125,-  (8a, 10)

5. Fritert fetaost med nøtter med Akasaihonning  105,-  (1a,7)  

6. Rødbettartar med "egg", ponzu og tostada  120,-  (7)

7. STEKT BRIOCHE med skogsopp, eggekrem, syltet løk og comté 125,-  (1a, 4, 7, 10 ,14)

Fisk

8. Østers Fine de claire Nr.3 med moscateledikk og pepperrot\naturell   39,-

9.Tostada med akkar, nduja, ertekrem og syltet sjarlottløk  135,-  (1a, 3, 10, 12)

10. Krabbekaker " Maryland" med srirachamajones  135,-  (14)

11. Taskekrabbesalat på toast Melba med avocado, eple og karri 135,- 

 

12. Rakfiskrull fra Haadem med rødløk, gressløk og rømme i potetlefse  (7, 14)

 

Kjøtt

13. LILLE FJØLA (oliven og utvalg av spekemat, perfekt som snack) 110,-  

14. STORE FJØLA (Utvalg av spekemat, oliven, barsnacks, ost, brød og aioli 195,-  

15. Andelevermousse "brulee" med pære og grillet surdeigsbrød 140,-  (1a, 4, 12)

16.Akevittgravet reinsdyr med nyr, syltet sopp 145,-  (1a, 3, 7, 9)

SMÅRETTER

 

 

REKER I TRENGSEL

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvist og sitronbåt sog serveres på surdeigsbrød  (1a,2,3,10)

175,– (som salat 195,–)

 

HOVEDRETTER

 

TAVLA

Her møter du veggen på en bra måte.

Her har vi ukens menyanbefallinger på forrett, hovedrett (fisk og kjøtt) og dessert.

Se også egen plukkematmeny.

VEGETAR

KREMET RISONI

Med skogsopp og spinat toppet med rucola, friterte mandler, parmasan og lagret balsamcio

Allergener: Hvete, egg, laktose, mandler og sulfitt

215,-

FISK

DAGENS FISK med dagens pris

Torsk med erter bonne femme 325,-

Allergener: Fisk, bløtdyr, laktose

 

KJØTT

 

DAGENS KJØTT med dagens pris

Pinnekjøtt 345,-

Servert med kålrotstappe, vossakorv, mandelpotet 

Allergener: Laktose

Reinsdyrentrecote 365,-

Serveres med rosenkål , sopp, potetpure og ripssjy

 

DESSERT

 

IS OG SORBET

To kuler nyrørt og hjemmelaget

Serveres med noe søtt og sprøtt

Allergener: Fløte, mandler, hasselnøtter

95,–

 

OST

Tre typer som serveres med noe søtt og sprøtt.

(1a,3,7,8)

190,–

 

Glass vin – Niepoort Late Bottled Vintage

65,–

 

 

DAGENS DESSERT til dagens pris

MAKRONER

En for 20,– og tre for 55,–

                 Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler

          (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

 

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.