
MENY
RESTAURANT
Til forsiden
KAFE OSLO
KJÆRE GJESTER
Velkommen til Kafé Oslo, Litteraturhusets avdeling for ikke-åndelig føde.
Kjøkkensjef er Øistein Abrahamsen, bankettsjef er Chantelle Visser og Belinda Stenhaug er vår floor manager.
Vi byr på ujålete og ordentlig mat, med drikke som passer både maten og årstiden.
Til lunsj har vi solide smørbrød og salater med hjemmelaget pålegg, nybakt brød og passende tilbehør. Vi har også dagens Oslogryte som lages enten med kjøtt eller fisk, alltid grundig gjort.
Det finnes også massevis av deilige bakevarer og barsnacks for de som har lyst på en god kopp kaffe ellers noe annet å drikke med noe godt til.
Fra kl. 16:30 tilbyr vi varierte kjøtt- og fiskeretter, laget fra bunnen av, her på kjøkkenet. Og har du småfolk med deg, får de barneporsjoner til halv pris. Vi har også dagens tavlemeny, ulike småretter/LittMat og flere middagsretter, der du kan velge én rett eller bestille en tradisjonell treretters.
Ringer du på forhånd, reserverer vi et bord og dekker opp for dere. Dere kan også bestille bord online på www.kafeoslo.no eller sende en epost til booking@kafeoslo.no
Ellers, Du må gjerne bevege på deg. Ta en matbit i kafédelen, drikk litt i lesebaren, spill et spill mens du tar et glass.
Skål, kosmonauter!

LUNSJ
11:00 - 16:00 (lør 11:00 - 17:00, søn 12:00 - 17:00)
Karbonade 235,-
Blandingsfarse av svin og storfe tilsatt husets krydderblanding.
Serveres med bløt løk, grønn salat og ertestuing på surdeigsloff.
(1a, 7, 10, 12)
Hjemmelaget pastramitoast 270,-
Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den.
Ni forskjellige krydder og seks dager senere går den i jernet med cheddar.
Serveres med coleslaw, grønnsaker, amerikansk sennep og ortodokse agurker.
(1a, 3, 7, 10, 12)
"Åpen" kyllingsandwich 270,-
Saltet og bakt kyllinglår fra Holte gård på grillet surdeigsbrød, lettsyltet sommerkål, estragonmajones og revet comtè.
Serveres med grønn salat med semitørket cherrytomater fra Hanasand gård og sennepsvinaigrette.
(1a, 3, 7, 10, 12)
Fiskesuppe 280,-
Kremet fiskesuppe med grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk.
Serveres med nybakt surdeigsbrød
(1a, 2, 4, 7, 12, 14)
Oslogryta
“Slow food express”
Spør servitøren om dagens gryte, pris og eventuelle allergener.
Løksuppe med ostetoast 260,-
Løk, sjalottløk, timian og hvitløk kokes mørt i oksekraft og kyllingkraft. Smakes til med en kork Sherryeddik.
Serveres med toast på surdeigsloff med bakt hvitløkssmør, Comtè og Mozzarella.
(1a, 7, 12)
Hjemmelaget grov leverpostei med sopp og bacon 249,-
Vi kverner lever og spekk, løk, ansjos og sper i egg og fløte, tilsetter vår nøye utvalgte krydderblanding og bakes i ovn til gylden.
Serveres på dansk rugbrød med sopp, bacon, syltet agurk og syltet beter samt grønn salat.
(1b, 3, 4, 7, 12)
Høstsalat med kantarell og Fønix 255,-
Salat med karamellisert gresskar, syltet kantarell, Fønix (blåmuggost) fra Stavanger ysteri,
sitron/honningvinaigrette og ristet hasselnøtter.
(7, 8b, 12)
Sopprisoni 275,-
(små risformede pastakorn)
Sopp, fløte, hvitvin, ruccolasalat, friterte mandler og parmesan.
(1a, 7, 8a, 12)
Blåskjell med med grønn karri 285,-
Vi koker blåskjell i kokosmelk og vår egen karrimiks, toppes med høvlet chili, vårløk og
serveres med surdeigsbrød..
(1a, 12, 14)
Reker i trengsel 265 / 275,-
Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvast og sitronbåt.
På surdeigsbrød eller som salat
(1a, 2, 3, 10, 12)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

LITTMAT
TAPAS
16:30 - 22:00 (17:30 - 22:00)
“GRØNNE SAKER” / VEGETAR* / KAN LAGES VEGETARISK** / VEGANSK*** / KAN LAGES VEGANSK****
Brød og aioli* 55,-
(1a, 3, 10, 12)
Kafé Oslo hummus med aubergine, ortodoks agurk, rødløk og kalamata oliven*** 165,-
(1a, 11, 12)
Hummus med krydret oksekjøtt, yoghurt, mynte og pinjekjerner** 235,-
(1a, 3, 7, 10, 11, 12)
Hummus og hjemmelaget pitabrød*** 115,-
(1a, 11)
Skål med oliven*** 75,-
(12)
Brent purre med stikkelsbærgel, gratinert med blåkoll*** 135,-
(1a, 7, 12)
FISK
Blåskjell i kokosmelk, grønn karri, chili og vårløk. Serveres med surdeigsbrød 195,-
(1a, 12, 14)
Safranrisotto med blåskjell og tynnskåret ørret
Liten 195,-
Stor 350,-
(2, 4, 7, 9)
KJØTT
Assortert spekemat 70gr 145,-
“Fjøla” Assortert spekemat, ost, Gordal oliven, surdeigsbrød og aioli 289,-
(1a, 3, 7, 12)
Kyllingklubber “Korean style” 175,-
(6, 11, 12)
Tartar av storfe med soppmajones, sylta kantareller, høvla comte og mandelpotetchips
Liten 175,-
Stor (dobbel størrelse og pommes frites i tillegg) 300,-
(3, 7, 10, 12)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

MIDDAG
Serveres 16.30 – 22:00 (lør. 17.30 – 22:00)
VEGETAR
Sopprisoni 275,-
(små risformede pastakorn)
Sopp, fløte, hvitvin, ruccolasalat, friterte mandler og parmesan
(1a, 7, 8a, 12)
FISK
Dagens fisk
Dagens pris, spør servitøren eller se tavla
Hardangerørret 415,-
Hardangerørret med dillpoteter, syltet agurk fra Rygge, stekt blomkål og
Sandefjordsmør tilsmakt med hylleblomst
(4, 7, 12)
Blåskjell med grønn karri 315,-
Vi koker blåskjell i kokosmelk og vår egen karrimiks, toppes med høvlet chili og vårløk.
Serveres med pommes frites
(12, 14)
KJØTT
Dagens kjøtt
Dagens pris, spør servitøren eller se tavla
Pepperbiff 505,-
Pepperbiff av indrefilet med Pommes Duchesse,
haricot verts “Bonne femme” og pepper-cognac saus
(3, 7, 10, 12)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

DESSERT
LUNSJ
Serveres 11:00 - 16:00 (lør 11:00 - 17:00, søn 12:00-17:00)
Is og sorbét 120,-
To kuler nyrørt og hjemmelaget is og sorbét serveres med noe søtt og sprøtt
(1a, 3, 7, spor av nøtter)
Dagens Ost
Til dagens pris. Spør servitøren om dagens utvalg
(7)
Hjemmelaget kake 60,-
Variert utvalg
Med krem 10,-
Med hjemmelaget vaniljeis 36,-
(7)
Kransekakestang 32,-
(3, 8)
Havrekjeks 55,-
(1a, 7, spor av nøtter)
Sjokoladecookie 49,-
(1a, 3, 7, spor av nøtter)
Kokosbolle 38,-
(3)
Croissant 41,-
(1a, 7)
Kanelknut med eplefyll 49,-
(1a, 7, 11)
Makroner
Forskjellige smaker
3 stk 70,- | 1 stk 26,-
(1a, 3, 7, 8)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

DESSERT
MIDDAG
Serveres 16:30–22:00 (lør 17:30–22:00)
Dagens dessert
Til dagens pris. Spør servitøren eller se tavla
Dagens Ost
Til dagens pris. Spør servitøren eller se tavla
(7)
Mørk sjokolade cremeux 175,-
Mørk sjokolade cremeux med smuldrecrumble, solbær marinert i rødvin og
lagret balsamico og hasselnøttiskrem
(1a, 3, 7, 8b, 12)
Is og sorbet 120,-
To kuler nyrørt og hjemmelaget is og sorbet serveres med noe søtt og sprøtt
(1a, 3, 7, spor av nøtter)
Hjemmelaget kake 60,-
Variert utvalg
Med krem 10,-
Med hjemmelaget vaniljeis 36,-
(7)
Kransekakestang 32,-
(3, 8)
Kokosbolle 38,-
(3)
Havrekjeks 55,-
(1a, 7, 8)
Sjokoladecookie 49,-
(1a, 3, 7, 8)
Croissant 41,-
(1a, 7)
Kanelknut med eplefyll 49,-
(1a ,7, 11)
Makroner
Forskjellige smaker
3 stk 70,- | 1 stk 26,-
(1a, 3, 7, 8)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

KAFE OSLO
DEAR GUESTS
Welcome to Kafe Oslo, House of Literature’s department for non-spiritual material
Our head chef is Øistein Abrahamsen, banquet manager is Chantelle Visser and our floor manager is Belinda Stenhaug.
Our chefs draw inspiration from a variety of cuisines, with the common thread being a curated seasonal menu with Norwegian ingredients and an unpretentious, simple approach to cooking. Our drinks menu has been selected to complement the season's dishes. Ask our servers for recommendations for what to pair with your meal.
For lunch, we offer Norwegian-style open sandwiches with various toppings, soups, and salads. Our lunch special, called Oslogryta, is a delicious stew that comes in two varieties, fish or meat. The stew changes twice a month, so don't hesitate to ask our staff for further details.
For those of you wanting to join us for dinner instead, our dinner service starts at 4:30pm on weekdays and 5:30pm on weekends. Our dinner menu has everything from meat to fish, as well as vegetarian options. We offer both the option of a traditional three-course menu and tapas-style small plates to share with the table.
Guests with children have the option of asking for a half portion, which is at half-price.
You are welcome to call us for table reservations or make an online booking at www.kafeoslo.no
Other than that? Please feel free to make yourself feel at home with us! Grab a bite to eat in the café, have a drink in the reading bar or play a game while sipping your choice of drink.
Cheers, cosmonauts!

LUNCH
11 am - 4 pm (Sat 11 am - 5 pm, Sun 12 pm - 5 pm)
"Karbonade" Open sandwich 235,-
Mixed minced pork and beef with our house spice blend.
Served with caramelized onions and homemade mushy peas on sourdough bread.
(1a, 7, 10, 12)
Homemade pastrami sandwich with coleslaw 270,-
We salt, season, dry, smoke and then cook veal breast with nine different spices
and six days later we serve it with cheddar on toasted sourdough bread.
Served with coleslaw and a small salad, American mustard and orthodox pickles.
(1a, 3, 7, 10, 12)
"Open" Chicken sandwich 270,-
Salted and baked chicken thigh from Holte farm on grilled sourdough bread,
lightly pickled summer cabbage, tarragon mayonnaise and grated Comté.
Served with green salad with semi-dried cherry tomatoes from Hanasand farm and mustard vinaigrette.
(1a, 3, 7, 10, 12)
Fish soup 280,-
Creamed fish soup with vegetables, shrimp, mussels and today's fresh fish.
Served with freshly baked sourdough bread.
(1a, 2, 4, 7, 12, 14)
Today’s special; Oslo casserole
“Slow food express”
Ask your waiter for today’s special, price and allergens
Onion soup with grilled cheese 260,-
Onions, shallots, thyme and garlic are cooked in beef and chicken stock. Seasoned with a cap of sherry vinegar.
Served with sourdough Comtè and Mozzarella toast with baked garlic butter
(1a, 7, 12)
Warm liver pâté with mushrooms and bacon 249,-
We grind liver, lard, onions, anchovies, then add egg and cream before blending in Kafé Oslo’s spice mix and baking.
Served on Danish rye bread with mushrooms, bacon, pickled cucumber and pickled beets with a green salad
(1b, 3, 4, 7, 12)
Autumn salad with chanterelles and Fønix 255,-
Salad with caramelized pumpkin, pickled chanterelles, Fønix (blue cheese) from Stavanger cheese factory,
lemon/honey vinaigrette and toasted hazelnuts
(7, 8b, 12)
Mushroom risoni 275,-
(small rice-shaped pasta grains)
Creamy risoni flavored with basil sauce, asparagus, arugula, semi-dried tomatoes, fried almonds and parmesan
(1a, 7, 8a, 12)
Mussels with green curry 285,-
Mussels cooked in coconut milk with our own homemade curry blend,
topped with grated chili and spring onions.
Served with sourdough bread
(1a, 12, 14)
Shrimp sandwich or salad 265,- / 275,-
Hand peeled shrimp with homemade mayonnaise, dill sprigs and a lemon wedge.
On sourdough bread, or as a salad
(1a, 2, 3, 10, 12)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.

TAPAS
MENU
4:30 pm - 10:00 pm (Saturday 5:30 pm - 10:00 pm)
VEGETARIAN* / CAN BE MADE VEGETARIAN** / VEGAN*** / CAN BE MADE VEGAN****
Bread and aïoli 55,-
(1a, 3, 10, 12)
Kafé Oslo hummus with aubergine, orthodox cucumber, red onion and kalamata olives *** 165,-
(1a, 11, 12)
Hummus with beef, yogurt, mint and pine nuts ** 235,-
(1a, 3, 7, 10, 11, 12)
Hummus and homemade pita bread *** 115,-
(1a, 11)
Gordal olives* 75,-
(12)
Roasted leeks with gooseberry jelly, gratinated with blue cheese *** 135,-
(1a, 7, 12)
FISH
Mussels in coconut milk and green curry.
Served with sourdough bread.
195,-
(1a, 12, 14)
Saffron risotto with mussels and trout
Small 180,-
Large 350,-
(2, 4, 7, 9)
MEAT
Assorted cured meats 70g 145,-
“Fjøla” Selection of cured ham, cheese, olives, pickled cucumber, bread and aioli 289,-
(1a, 3, 7, 12)
Chicken wings “Korean style” 175,-
(6, 11, 12)
Beef tartare with mushroom mayonnaise, pickled chanterelles, shaved Comte and
potato chips
Small 175,-
Large (double portion with fries in addition) 300,-
(3, 7, 10, 12)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DINNER
4:30 pm – 10 pm (Saturday 5:30 pm – 10 pm)
VEGETARIAN
Mushroom Risoni 275,-
(small rice-shaped pasta grains)
Mushrooms, cream, white wine, arugula, roasted almonds and parmesan
(1a, 7, 8a, 12)
FISH
Fish of the day
Please ask your server for today's selection and price
Hardanger Trout 415,-
Hardanger trout with dill potatoes, pickled cucumber from Rygge,
fried cauliflower and Sandefjord butter flavored with elderflower
(4, 7, 12)
Mussels with chorizo “Fresco” and spicy tomato 315,-
We sauté fresh chorizo with garlic, onion and white wine, then add the mussels and spicy tomato sauce and steam until cooked before seasoning with butter and a splash of lemon juice.
Served with French fries
(7, 12, 14)
MEAT
Meat of the day
Please ask your server for today's selection and price
Pepper steak 505,-
Pepper steak of tenderloin with Pommes Duchesse,
haricot verts “Bonne femme” and pepper-cognac sauce
(3, 4, 7, 10, 12)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DESSERT
LUNCH
Mon-Fri 11 am - 4 pm (Sat 11 am - 4 pm, Sun 12 noon – 5 pm)
Dessert of the day
Please ask your server for today's selection and price
Cheese of the day
Please ask your server for today's selection and price
(7)
Dark chocolate cremeux 175,-
Dark chocolate cremeux with crumble crumble, blackcurrants
marinated in red wine and aged balsamic and hazelnut ice cream
(1a, 3, 7, 8b, 12)
Ice cream and sorbet 120,-
A scoop of homemade ice cream and scoop of homemade sorbet.
Served with marinated berries and something sweet and crispy
(1a, 3, 7, traces of nuts)
Homemade cake 60,-
Varied selection
With whipped cream 10,-
With homemade vanilla ice cream 36,-
“Wreath cake” 32,-
(3, 8)
Flapjack 55,-
(1a, 7, traces of nuts)
Chocolate cookie 49,-
(1a, 3, 7, traces of nuts)
Coconut bun 38,-
(3)
Croissant 41,-
(1a, 7)
Cinnamon bun 49,-
with apple filling
(1a, 7, 11)
Macaroons
Different flavors
3pc 70,- | 1pc 26,-
(1a, 3, 7, 8)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DESSERT
DINNER
Mon-Friday 4:30 pm - 10 pm (Saturday 5:30 pm - 10 pm,)
Créme Brûlée with marinated strawberries 155,-
Cheese of the day
Please ask your server for today's selection and price
(7)
Ice cream and sorbet 120,-
A scoop of homemade ice cream and scoop of homemade sorbet
Served with something sweet and crispy
(1a, 3, 7, traces of nuts)
“Wreath cake” 32,-
(3, 8)
Flapjack 55,-
(1a, 7, traces of nuts)
Chocolate cookie 49,-
(1a, 3, 7, traces of nuts)
Coconut bun 38,-
(3)
Croissant 41,-
(1a, 7)
Cinnamon bun 49,-
with apple filling
(1a, 7, 11)
Macaroons
Different flavors
3pc 70,- | 1pc 26,-
(1a, 3, 7, 8)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.
