
MENY
RESTAURANT
Til forsiden
KAFE OSLO
KJÆRE GJESTER
Velkommen til Kafé Oslo, Litteraturhusets avdeling for ikke-åndelig føde.
Kjøkkensjef er Øistein Abrahamsen, bankettsjef er Chantelle Visser og Belinda Stenhaug er vår floor manager.
Vi byr på ujålete og ordentlig mat, med drikke som passer både maten og årstiden.
Til lunsj har vi solide smørbrød og salater med hjemmelaget pålegg, nybakt brød og passende tilbehør. Vi har også dagens Oslogryte som lages enten med kjøtt eller fisk, alltid grundig gjort.
Det finnes også massevis av deilige bakevarer og barsnacks for de som har lyst på en god kopp kaffe ellers noe annet å drikke med noe godt til.
Fra kl. 16:30 tilbyr vi varierte kjøtt- og fiskeretter, laget fra bunnen av, her på kjøkkenet. Og har du småfolk med deg, får de barneporsjoner til halv pris. Vi har også dagens tavlemeny, ulike småretter/LittMat og flere middagsretter, der du kan velge én rett eller bestille en tradisjonell treretters.
Ringer du på forhånd, reserverer vi et bord og dekker opp for dere. Dere kan også bestille bord online på www.kafeoslo.no eller sende en epost til booking@kafeoslo.no
Ellers, Du må gjerne bevege på deg. Ta en matbit i kafédelen, drikk litt i lesebaren, spill et spill mens du tar et glass.
Skål, kosmonauter!

LUNSJ
11:00 - 16:00 (lø 12:00 - 17:00)
Karbonade 220,-
Serveres med bløt løk, salat og ertestuing på surdeigsloff
(1a, 7, 10, 12)
Hjemmelaget pastramitoast 255,-
Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den.
Ni forskjellige krydder og seks dager senere går den i jernet med cheddar.
Serveres med coleslaw, grønnsaker, amerikansk sennep og ortodokse agurker
(1a, 3, 7, 10, 12)
"Åpen" kyllingsandwich 265,-
Saltet og bakt kyllinglår fra Holte gård på grillet surdeigsbrød, lettsyltet sommerkål, estragonmajones og revet comtè. Serveres med grønn salat med semitørket cherrytomater fra Hanasand gård og sennepsvinaigrette
(1a, 3, 7, 10, 12)
Fiskesuppe 275,-
Kremet fiskesuppe med grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk.
Serveres med nybakt surdeigsbrød
(1a, 2, 4, 7, 12, 14)
Oslogryta
“Slow food express”
Spør servitøren om dagens gryte, pris og eventuelle allergener
Salat med vårgrønnsaker og ricottakrem 249,-
Vårens grønnsaker, sprø hjertesalat, ricottakrem med hasselnøtter og sitronzest.
Rose-sitrusvinatigrette og grillet "pita" (kan lages vegansk)
(1a, 7, 8b, 11, 12)
Nudelsalat med confitert kyllinglår 255,-
Asiatisk nudelsalat med syltet grønnsaker, confitert kyllinglår fra Hotle gård, koreansk vinaigrette, cashewnøtter,
koriander og kimchi-sesamfrø
(6, 8e, 11, 12)
Burrata 265,-
Burrata servert på grillet surgeigsbrød med hvitløk-basilikumsmajones og grillede grønnsaker.
Servers med grønn salat med urtevinaigrette
Parmaskinke i tillegg 55,-
(1a, 3, 5, 7, 10, 12)
Aspargesrisoni 265,-
(små risformede pastakorn)
Kremet risoni tilsmakt med basilikumsaus, asparges, ruccolasalat, semitørket tomater, friterte mandler og parmesan
(1a, 7, 8a, 12)
Blåskjell med chorizo og spicy tomat 275,-
Vi freser fersk chorizo med hvitløk, løk og hvitvin. På med blåskjell og spicy tomatsaus.
Smaker til med smør og en kork sitronjuice
Serveres med surdeigsbrød
(1a, 7, 12, 14)
Reker i trengsel 245 / 255,-
Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvast og sitronbåt.
På surdeigsbrød eller som salat
(1a, 2, 3, 10, 12)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

LITTMAT
TAPAS
16:30 - 22:00 (17:30 - 22:00)
“GRØNNE SAKER” / VEGETAR* / KAN LAGES VEGETARISK** / VEGANSK*** / KAN LAGES VEGANSK****
Brød og aioli* 55,-
(1a, 3, 10, 12)
Kafé Oslo hummus med aubergine, ortodoks agurk, rødløk og kalamata oliven*** 165,-
(1a, 11, 12)
Hummus og hjemmelaget pitabrød*** 115,-
(1a, 11)
Skål med oliven*** 65,-
(12)
Brokkolini med kaffirlime, cashewnøtter og gochujangdressing*** 145,-
(8c, 6)
Grillet kål med gochujang majones, kirsebærsirup og kimchi sesamfrø* 95,-
(3, 10, 11, 12)
Burrata, basilikum, cherrytomater fra hanasand gård og lagret balsamico* 220,-
(7, 12)
FISK
Ceviche av dagens fangst, ananas, koriander og xo majo 165,-
(2, 3, 4, 6, 7, 10, 12, 14)
Blåskjell med chorizo og spicy tomatsaus. Serveres med surdeigsbrød 195,-
(1a, 7, 12, 14)
KJØTT
Assortert spekemat 70gr 145,-
“Fjøla” Assortert spekemat, ost, Gordal oliven, surdeigsbrød og aioli 289,-
(1a, 3, 7, 12)
Kyllingklubber “Korean style” 175,-
(6, 11, 12)
“Vitello tonnato” Rosastekt kalv med tunfiskmajones, kapers, parmesan og cherrytomat 185,-
(3, 4, 7, 10, 12)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

MIDDAG
Serveres 16.30 – 22:00 (lør. 17.30 – 22:00)
TAVLA
Her møter du veggen på en bra måte. På tavla finner du denne ukens "Dagens" hovedrett fisk og kjøtt, samt anbefalinger hvis vi har noe unikt for denne dagen
VEGETAR
Aspargesrisoni 265,-
(små risformede pastakorn)
Kremet risoni tilsmakt med basilikumsaus, asparges, ruccolasalat, semitørket tomater, friterte mandler og parmesan
(1a, 7, 8a, 12)
FISK
Dagens fisk
Dagens pris, spør servitøren eller se tavla
Sprøstekt lysing 395,-
Variasjon av asparges, stekt nykål, skalldyrvinaigrette, hollandaise "beurre noisette" og smørkokt perlepoter
(2, 3, 4, 7, 12)
Blåskjell med chorizo "fresco" og spicy tomat 305,-
Vi freser fersk chorizo med hvitløk, løk og hvitvin og tilsetter blåskjell
Kokes under lokk med spicy tomatsaus og smakes til med smør og en kork sitronjuice
Serveres med pommes frites
(7, 12, 14)
KJØTT
Dagens kjøtt
Dagens pris, spør servitøren eller se tavla
Modnet norsk entrecôte 485,-
Variasjon av løk, brokkolini, cherrytomat, "Cafe de paris" saus, fritert perlepoteter med comtè og rødvinssjy
(3, 4, 7, 8b, 12)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

DESSERT
LUNSJ
Serveres 11:00 - 16:00 (lør 12:00 - 17:00)
Is og sorbét 115,-
To kuler nyrørt og hjemmelaget is og sorbét serveres med noe søtt og sprøtt
(1a, 3, 7, spor av nøtter)
Dagens Ost
Til dagens pris. Spør servitøren om dagens utvalg
(7)
Hjemmelaget kake 60,-
Variert utvalg
Med krem 10,-
Med hjemmelaget vaniljeis 36,-
Kransekakestang 29,-
(3, 8)
Havrekjeks 51,-
(1a, 7, spor av nøtter)
Sjokoladecookie 47,-
(1a, 3, 7, spor av nøtter)
Kokosbolle 35,-
(3)
Croissant 39,-
(1a, 7)
Kanelknut med eplefyll 47,-
(1a, 7, 11)
Makroner
Forskjellige smaker
3 stk 70,- | 1 stk 24,-
(1a, 3, 7, 8)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

DESSERT
MIDDAG
Serveres 16:30–22:00 (lør 17:30–22:00)
Dagens dessert
Til dagens pris. Spør servitøren eller se tavla
Dagens Ost
Til dagens pris. Spør servitøren eller se tavla
(7)
Jordbær og karamellisert brioche 165,-
Sumac og rosemarinerte jordbær, rømmeis og ristet pistasjnøtter
(1a, 3, 7, 8d)
Is og sorbet 115,-
To kuler nyrørt og hjemmelaget is og sorbet serveres med noe søtt og sprøtt
(1a, 3, 7, spor av nøtter)
Hjemmelaget kake 60,-
Variert utvalg
Med krem 10,-
Med hjemmelaget vaniljeis 36,-
Kokosbolle 35,-
(3)
Havrekjeks 51,-
(1a, 7, 8)
Sjokoladecookie 47,-
(1a, 3, 7, 8)
Croissant 39,-
(1a, 7)
Kanelknut med eplefyll 47,-
(1a ,7, 11)
Makroner
Forskjellige smaker
3 stk 70,- | 1 stk 24,-
(1a, 3, 7, 8)
Kransekakestang 29,-
(3, 8)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

KAFE OSLO
DEAR GUESTS
Welcome to Kafe Oslo, House of Literature’s department for non-spiritual material
Our head chef is Øistein Abrahamsen, banquet manager is Chantelle Visser and our floor manager is Belinda Stenhaug.
Our chefs draw inspiration from a variety of cuisines, with the common thread being a curated seasonal menu with Norwegian ingredients and an unpretentious, simple approach to cooking. Our drinks menu has been selected to complement the season's dishes. Ask our servers for recommendations for what to pair with your meal.
For lunch, we offer Norwegian-style open sandwiches with various toppings, soups, and salads. Our lunch special, called Oslogryta, is a delicious stew that comes in two varieties, fish or meat. The stew changes twice a month, so don't hesitate to ask our staff for further details.
For those of you wanting to join us for dinner instead, our dinner service starts at 4:30pm on weekdays and 5:30pm on weekends. Our dinner menu has everything from meat to fish, as well as vegetarian options. We offer both the option of a traditional three-course menu and tapas-style small plates to share with the table.
Guests with children have the option of asking for a half portion, which is at half-price.
You are welcome to call us for table reservations or make an online booking at www.kafeoslo.no
Other than that? Please feel free to make yourself feel at home with us! Grab a bite to eat in the café, have a drink in the reading bar or play a game while sipping your choice of drink.
Cheers, cosmonauts!

LUNCH
11 am – 4 pm (sat 12 noon – 5 pm)
Karbonade” Open sandwich 220,-
Minced beef patty served with caramelized onions and homemade mushy peas on sourdough bread
(1a, 7, 10, 12)
Homemade pastrami sandwich with coleslaw 255,-
We salt, season, dry, smoke and then cook veal breast with nine different spices and six days later we serve it with cheddar on toasted sourdough bread.
Served with coleslaw and a small salad, American mustard and orthodox pickles
(1a, 3, 7, 10, 12)
"Open" Chicken sandwich 265,-
Salted and baked chicken thigh from Holte farm on grilled sourdough bread, lightly pickled summer cabbage, tarragon mayonnaise and grated Comté.
Served with green salad with semi-dried cherry tomatoes from Hanasand farm and mustard vinaigrette.
(1a, 3, 7, 10, 12)
Fish soup 275,-
Creamed fish soup with vegetables, shrimp, mussels and today's fresh fish.
Served with freshly baked sourdough bread
(1a, 2, 4, 7, 12, 14)
Today's special Oslo casserole
“Slow food express”
Ask your waiter for today’s special, price and allergens
Salad with spring vegetables and ricotta cream 249,-
Spring vegetables, crispy romaine lettuce, ricotta cream with hazelnuts and lemon zest
served with a rose-citrus vinaigrette and grilled "pita" (Can be made vegan).
(1a, 7, 8b, 11, 12)
Noodle salad with confit of chicken 255,-
Asian noodle salad with pickled vegetables,
confit of chicken thigh from Holte farm,
Korean styled vinaigrette, cashew nuts, coriander and kimchi-sesame seeds
(6, 8e, 11, 12)
Burrata 265,-
Burrata served on grilled sourdough bread with garlic-basil mayonnaise and grilled vegetables.
Served with green salad with herb vinaigrette.
With Parma ham, additional 55,-
(1a, 3, 5, 7, 10, 12)
Asparagus risoni 265,-
(small rice-shaped pasta grains)
Creamy risoni flavored with basil sauce, asparagus, arugula, semi-dried tomatoes, fried almonds and parmesan
(1a, 7, 8a, 12)
Mussels with chorizo and spicy tomato 275,-
We sauté fresh chorizo with garlic, onion and white wine, then add the mussels and spicy tomato sauce and steam until cooked before seasoning with butter and a splash of lemon juice.
Served with sourdough bread
(1a, 7, 12, 14)
Shrimp sandwich or salad 245,- / 255,-
Hand peeled shrimp with homemade mayonnaise, dill sprigs and a lemon wedge.
On sourdough bread, or as a salad
(1a, 2, 3, 10, 12)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.

TAPAS
MENU
4:30 pm - 10 pm (Saturday 5:30 pm - 10 pm)
VEGETARIAN* / CAN BE MADE VEGETARIAN** / VEGAN*** / CAN BE MADE VEGAN****
Bread and aïoli 55,-
(1a, 3, 10, 12)
Kafé Oslo hummus with aubergine, orthodox cucumber, red onion and kalamata olives *** 165,-
(1a, 11, 12)
Hummus and homemade pita bread *** 115,-
(1a, 11)
Gordal olives* 65,-
(12)
Broccolini with kaffir lime, cashew nuts and gochujang dressing*** 145,-
(8e, 6)
Grilled cabbage with gochujang mayonnaise, cherry syryp and kimchi sesame seeds* 95,-
(3, 10, 11, 12)
Burrata, basil, cherry tomatoes from Hanasand farm and aged balsamic* 220,-
(7, 12)
FISH
Ceviche of today's catch, pineapple coriander and xo mayonnaise 165,-
(2, 3, 4, 6, 7, 10, 12, 14)
Mussels with chorizo and spicy tomato sauce
Served with sourdough bread
195,-
(1a, 7, 12, 14)
MEAT
Assorted cured meats 70g 145,-
“Fjøla” Selection of cured ham, cheese, olives, pickled cucumber, bread and aioli 289,-
(1a, 3, 7, 12)
Chicken wings “Korean style” 175,-
(6, 11, 12)
“Vitello tonnato” Veal roasted to medium-rare served with tuna mayonnaise, capers, parmesan and cherry tomatoes
185,-
(3, 4, 7, 10, 12)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DINNER
4:30 pm – 10 pm (Saturday 5:30 pm – 10 pm)
The Whiteboard
You’ll meet the wall in a good way here. On the wall you’ll find this week’s recommendations for a starter, main course (fish and meat) and dessert. Have a look at our separate tapas menu as well.
VEGETARIAN
Asparagus Risoni 265,-
(small rice-shaped pasta grains)
Creamy risoni flavored with basil sauce, asparagus, arugula, semi-dried tomatoes, fried almonds and parmesan
(1a, 7, 8a, 12)
FISH
Fish of the day
Please ask your server for today's selection and price
Crispy fried hake 395,-
Variation of asparagus, fried summer cabbage, shellfish vinaigrette, hollandaise “beurre noisette” and baby potatoes panfried in butter
(2, 3, 4, 7, 12)
Mussels with chorizo “Fresco” and spicy tomato 305,-
We sauté fresh chorizo with garlic, onion and white wine, then add the mussels and spicy tomato sauce and steam until cooked before seasoning with butter and a splash of lemon juice.
Served with French fries
(7, 12, 14)
MEAT
Meat of the day
Please ask your server for today's selection and price
Aged Norwegian rib eye 485,-
Variation of onions, broccolini, cherry tomatoes, “Café de Paris” sauce, baby potatoes panfried in butter with Comté shavings and red wine jus. (3, 4, 7, 10, 8b, 12)
(1a, 7, 10, 12)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DESSERT
LUNCH
11 noon – 4 pm (Saturday 12 noon – 5 pm)
Ice cream and sorbet 115,-
A scoop of homemade ice cream and scoop of homemade sorbet.
Served with marinated berries and something sweet and crispy
(1a, 3, 7, traces of nuts)
Cheese
Please ask your server for today's selection and price
(7)
Homemade cake 60,-
Varied selection, but we usually have apple pie and some more types
With whipped cream 10,-
With homemade vanilla ice cream 36,-
“Wreath cake” 29,-
(3, 8)
Flapjack 51,-
(1a, 7, traces of nuts)
Chocolate cookie 47,-
(1a, 3, 7, traces of nuts)
Coconut bun 35,-
(3)
Croissant 39,-
(1a, 7)
Cinnamon bun 47,-
with apple filling
(1a, 7, 11)
Macaroons
Different flavors
3pc 70,- | 1pc 24,-
(1a, 3, 7, 8)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DESSERT
DINNER
4:30 pm - 10 pm (Saturday 5 pm - 10 pm)
Dessert of the day
Please ask your server for today's selection and price
Cheese of the day
Please ask your server for today's selection and price
(7)
Strawberries and caramelized brioche 165,-
Sumac and rose marinated strawberries, sour cream ice cream and toasted pistachios
(1a, 3, 7, 8d)
Ice cream and sorbet 115,-
A scoop of homemade ice cream and scoop of homemade sorbet
Served with something sweet and crispy
(1a, 3, 7, traces of nuts)
Homemade cake 60,-
Varied selection, but we usually have apple pie and some more types
With whipped cream 10,-
With homemade vanilla ice cream 36,-
“Wreath cake” 29,-
(3, 8)
Flapjack 51,-
(1a, 7, traces of nuts)
Chocolate cookie 47,-
(1a, 3, 7, traces of nuts)
Coconut bun 35,-
(3)
Croissant 39,-
(1a, 7)
Cinnamon bun 47,-
with apple filling
(1a, 7, 11)
Macaroons
Different flavors
3pc 70,- | 1pc 24,-
(1a, 3, 7, 8)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.
