top of page
Kok en bokorm

Vigdis Hjort har gjort det, sammen med en lang rekke andre litterære profiler, som Erik Fosnes Hansen og Dag Solstad. De har altså stått hos oss med kokkejakke og sleiv, samt oftest en ny bok boblende i offentligheten.

Arrangementet Kok en bokorm er et kokende «bokbad» der forfattere og andre bokmennesker kveiler seg rundt tilblivelsen av god mat – med sine lesere som gjester ved bordene. Gode bøker og god mat hører sammen mener vi. Og forbløffende mange forfattere har en dugende kokk i magen viser det seg.

Bokormer koker etter evne – i samarbeid med våre drivende dyktige kokker, og kafeens gjester får nyte både mat og mer åndelig føde i form av spennende foredrag.

«Som å begynne på rekruttskolen. Nei, forresten, det var som å debutere som elitesoldat!» Slik beskrev Torgrim Eggen sin opplevelse da han var den første gjestekokken på Litteraturhusets Kafé Oslo i 2007. Siden har for eksempel Simen Ekern servert romerske delikatesser, Per Egil Hegge har disket opp med russisk tradisjonsmat og Anne B. Ragde fikk det til å bruse med blodpudding.

Bokormene  slanger seg i Amalie Skram-salen med ujevne mellomrom. Følg med på nettet her.

Menyen er ofte 4 retter og koster 635. En utpønsket drikkemeny kommer på 550. Den åndelige føden er gratis.

Neste kok en bokorm er 1.9.23!

Kulinarisk Kino - FB forside v5.png
bottom of page