
MENY
RESTAURANT
Til forsiden
KAFE OSLO
KJÆRE GJESTER
Velkommen til Kafé Oslo, Litteraturhusets avdeling for ikke-åndelig føde.
Kjøkkensjef er Øistein Abrahamsen, bankettsjef er Chantelle Visser og Belinda Stenhaug er vår floor manager.
Vi byr på ujålete og ordentlig mat, med drikke som passer både maten og årstiden.
Til lunsj har vi solide smørbrød og salater med hjemmelaget pålegg, nybakt brød og passende tilbehør. Vi har også dagens Oslogryte som lages enten med kjøtt eller fisk, alltid grundig gjort.
Det finnes også massevis av deilige bakevarer og barsnacks for de som har lyst på en god kopp kaffe ellers noe annet å drikke med noe godt til.
Fra kl. 16:30 tilbyr vi varierte kjøtt- og fiskeretter, laget fra bunnen av, her på kjøkkenet. Og har du småfolk med deg, får de barneporsjoner til halv pris. Vi har også dagens tavlemeny, ulike småretter/LittMat og flere middagsretter, der du kan velge én rett eller bestille en tradisjonell treretters.
Ringer du på forhånd, reserverer vi et bord og dekker opp for dere. Dere kan også bestille bord online på www.kafeoslo.no eller sende en epost til booking@kafeoslo.no
Ellers, Du må gjerne bevege på deg. Ta en matbit i kafédelen, drikk litt i lesebaren, spill et spill mens du tar et glass.
Skål, kosmonauter!

LUNSJ
11:00 - 16:00 (lø 12:00 - 17:00)
Karbonade 210,-
Serveres med bløt løk, salat og ertestuing på surdeigsloff
(1a, 7, 10, 12)
Hjemmelaget pastramitoast 245,-
Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere går den i jernet med cheddar
Serveres med coleslaw, grønnsaker, amerikansk sennep og ortodokse agurker
(1a, 3, 7, 10, 12)
Rød linsesuppe med ostesmørbrød 205,-
Libanesisk linsesuppe kokt på røde linser med chilismør
Servers med hvitløk ostesmørbrød
(1a, 7)
Fiskesuppe 255,-
Kremet fiskesuppe med grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk
Serveres med nybakt surdeigsbrød
(1a, 2, 4, 7, 8b, 12)
Oslogryta
“Slow food express”
Spør servitøren om dagens gryte, pris og eventuelle allergener
Salat med rotgrønnsaker og Labneh 225,-
Bakte rotgrønnsaker på hjertesalat med hummus og Labneh
Servert med rose-sitrusvinaigrette og grillet "pita"
(7, 11, 12)
Nudelsalat med confitert kyllinglår 255,-
Asiatisk nudelsalat med syltet grønnsaker, confitert kyllinglår fra Hotle gård, koreansk vinaigrette, cashewnøtter,
koriander og kimchi-sesamfrø
(1a, 8e, 11, 12)
Marinert sild og karrisalat 205,-
Marinert sild fra "Christiansøpigene". Serveres på dansk rugbrød, karrisalat med eple og løk
Kokt egg, kapers og en grønn salat med sennepsvinaigrette
(1b, 3, 4, 10, 12)
Sopprisoni 245,-
(små risformede pastakorn)
Sopp, fløte, hvitvin, ruccolasalat, friterte mandler og parmesan
(1a, 7, 8a, 12)
Blåskjell med gul karri 255,-
Kremet blåskjell med gul karri, løk, fløte, hvitvin og en kork sitron
Serveres med surdeigsbrød
(1a, 7, 12, 14)
Reker i trengsel 235 / 245,-
Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvast og sitronbåt
På surdeigsbrød eller som salat
(1a, 2, 3, 10, 12)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

LITTMAT
TAPAS
16:30 - 22:00 (17:30 - 22:00)
“GRØNNE SAKER” / VEGETAR* / KAN LAGES VEGETARISK** / VEGANSK*** / KAN LAGES VEGANSK****
Brød og aioli* 55,-
(1a, 3, 10, 12)
Kafé Oslo hummus med aubergine, ortodoks agurk, rødløk og kalamata oliven*** 165,-
(1a, 11, 12)
Hummus og hjemmelaget pitabrød*** 115,-
(1a, 11)
Skål med oliven*** 65,-
(12)
Aspargesbønnesalat med sennepsvinaigrette og friterte mandler* 90,-
(8a, 10, 12)
Grillet kål med gochujang majones, kirsebærsirup og kimchi sesamfrø* 95,-
(3, 10, 11, 12)
Pimiento de padron med stiltonkrem*** 125,-
(7)
FISK
Ceviche av dagens fangst, ananas, koriander og xo majo 150,-
(2, 3, 4, 6, 7, 10, 12, 14)
Kremet blåskjell med gul karri, løk, fløte, hvitvin og en kork sitron
Serveres med surdeigsbrød 155,-
(1a, 7, 12, 14)
Lettrøkt skrei med kremet brønnkarse saus, syltet rettich og ansjos krutonger 155,-
(1a, 4, 7, 12)
KJØTT
Assortert spekemat 70gr 145,-
“Fjøla” Assortert spekemat, ost, Gordal oliven, surdeigsbrød og aioli 289,-
(1a, 3, 7, 12)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

MIDDAG
Serveres 16.30 – 22:00 (lør. 17.30 – 22:00)
TAVLA
Her møter du veggen på en bra måte. På tavla finner du denne ukens "Dagens" hovedrett fisk og kjøtt, samt anbefalinger hvis vi har noe unikt for denne dagen
VEGETAR
Sopprisoni 265,-
(små risformede pastakorn)
Sopp, fløte, hvitvin, ruccolasalat, friterte mandler og parmesan
(1a, 7, 8a, 12)
FISK
Dagens fisk
Dagens pris, spør servitøren eller se tavla
Sprøstekt torsk 375,-
Torsk på skinn med skalldyrrisotto, confiterte cherrytomater og fennikelcrudité
(2, 4, 7, 12)
Blåskjell med gul karri 285,-
Kremet blåskjell kokt med gul karri, løk, fløte, hvitvin og en kork sitron
Servert med pommes frites
(7, 12, 14)
KJØTT
Dagens kjøtt
Dagens pris, spør servitøren eller se tavla
Kyllinglår 345,-
Confiterte økologiske kyllinglår fra Holte gård med potetpuré, sautert gulrot, grillet kål, velouté saus tilsmakt estragon
(1a, 7, 10, 12)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

DESSERT
LUNSJ
Serveres 11:00 - 16:00 (lør 12:00 - 17:00)
Is og sorbét 115,-
To kuler nyrørt og hjemmelaget is og sorbét serveres med noe søtt og sprøtt
(1a, 3, 7, spor av nøtter)
Dagens Ost
Til dagens pris. Spør servitøren om dagens utvalg
(7)
Hjemmelaget kake 60,-
Variert utvalg
Med krem 10,-
Med hjemmelaget vaniljeis 36,-
Kransekakestang 29,-
(3, 8)
Havrekjeks 49,-
(1a, 7, spor av nøtter)
Sjokoladecookie 45,-
(1a, 3, 7, spor av nøtter)
Kokosbolle 34,-
(3)
Croissant 39,-
(1a, 7)
Kanelknut med eplefyll 45,-
(1a, 7, 11)
Makroner
Forskjellige smaker
3 stk 65,- | 1 stk 23,-
(1a, 3, 7, 8)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

DESSERT
MIDDAG
Serveres 16:30–22:00 (lør 17:30–22:00)
Dagens dessert
Til dagens pris, spør servitøren eller se tavla
Dagens Ost
Til dagens pris. Spør servitøren om dagens utvalg
(7)
Blondy 155,-
Hvit sjokolade brownie med pasjonsfruktsorbet og noe sprøtt
(1a, 3, 7, 8a, 8b, 8c)
Is og sorbet 115,-
To kuler nyrørt og hjemmelaget is og sorbet serveres med noe søtt og sprøtt
(1a, 3, 7, spor av nøtter)
Hjemmelaget kake 60,-
Variert utvalg
Med krem 10,-
Med hjemmelaget vaniljeis 36,-
Kokosbolle 34,-
(3)
Havrekjeks 49,-
(1a, 7, 8)
Sjokoladecookie 45,-
(1a, 3, 7, 8)
Croissant 39,-
(1a, 7)
Kanelknut med eplefyll 45,-
(1a ,7, 11)
Makroner 25,-
Flere forskjellige smaker
3st 65,-
1st 23,-
(1a, 3, 7, 8)
Kransekakestang 29,-
(3, 8)
Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr
De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.
Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

KAFE OSLO
DEAR GUESTS
Welcome to Kafe Oslo, House of Literature’s department for non-spiritual material
Our head chef is Øistein Abrahamsen, banquet manager is Chantelle Visser and our floor manager is Belinda Stenhaug.
Our chefs draw inspiration from a variety of cuisines, with the common thread being a curated seasonal menu with Norwegian ingredients and an unpretentious, simple approach to cooking. Our drinks menu has been selected to complement the season's dishes. Ask our servers for recommendations for what to pair with your meal.
For lunch, we offer Norwegian-style open sandwiches with various toppings, soups, and salads. Our lunch special, called Oslogryta, is a delicious stew that comes in two varieties, fish or meat. The stew changes twice a month, so don't hesitate to ask our staff for further details.
For those of you wanting to join us for dinner instead, our dinner service starts at 4:30pm on weekdays and 5:30pm on weekends. Our dinner menu has everything from meat to fish, as well as vegetarian options. We offer both the option of a traditional three-course menu and tapas-style small plates to share with the table.
Guests with children have the option of asking for a half portion, which is at half-price.
You are welcome to call us for table reservations or make an online booking at www.kafeoslo.no
Other than that? Please feel free to make yourself feel at home with us! Grab a bite to eat in the café, have a drink in the reading bar or play a game while sipping your choice of drink.
Cheers, cosmonauts!

LUNCH
11 am – 4 pm (sat 12 noon – 5 pm)
Karbonade” Open sandwich 210,-
Minced beef patty served with caramelized onions and homemade mushy peas on sourdough bread
(1a, 7, 10, 12)
Homemade pastrami sandwich with coleslaw 245,-
We salt, season, dry, smoke and then cook veal breast with nine different spices and six days later we serve it with cheddar on toasted sourdough bread.
Served with coleslaw and a small salad, American mustard and orthodox pickles
(1a, 3, 7, 10, 12)
Red lentil soup and grilled cheese 205,-
Lebanese lentil soup cooked with chili and cumin.
Served with cheese toast
(Can be served vegan)
(1a, 7)
Fish soup 255,-
Creamed fish soup with vegetables, shrimp, mussels and today's fresh fish
Served with freshly baked sourdough bread
(1a, 2, 4, 7, 12, 14)
Today's special Oslo casserole
“Slow food express”.
Ask your waiter for today’s special, price and allergens
Rootvegetables and Labneh salad 235,-
Baked root vegetables on Romaine lettuce with hummus and Labneh
Served with a rose-vinaigrette and grilled "pita"
(1a, 7, 11, 12)
Noodle salad with confit of chicken 255,-
Asian noodle salad with pickled vegetables, confit of chicken thigh from Holte farm,
Korean styled vinaigrette, cashew nuts, coriander and kimchi-sesame seeds
(6, 8e, 11, 12)
Marinated herring with curry 205,-
Served on Danish rye bread with a curry salad, apple and onion.
Boiled egg and horseradish, topped with a spring of dill, capers
and a green salad with mustard vinaigrette on the side
(3, 4, 10, 12)
Mushroom risoni 245,-
(small rice-shaped pasta grains)
Creamy mushroom risoni with white wine, arugula, parmesan and toasted almonds
(1a, 7, 8a, 12)
Mussels with yellow curry 255,-
Mussels with yellow curry, onions, cream, white wine and lemon juice
Served with sourdough bread
(1a, 7, 12, 14)
Shrimp sandwich or salad 235,- / 245,-
Hand peeled shrimp with homemade mayonnaise, dill sprigs and a lemon wedge
On sourdough bread, or as a salad
(1a, 2, 3, 10, 12)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.

TAPAS
MENU
4:30 pm - 10 pm (Saturday 5:30 pm - 10 pm)
VEGETARIAN* / CAN BE MADE VEGETARIAN** / VEGAN*** / CAN BE MADE VEGAN****
Bread and aïoli 55,-
(1a, 3, 10, 12)
Kafé Oslo hummus with aubergine, orthodox cucumber, red onion and kalamata olives *** 165,-
(1a, 11, 12)
Hummus and homemade pita bread *** 115,-
(1a, 11)
Gordal olives* 65,-
(12)
Green bean salad with mustard vinaigrette and fried almonds* 90,-
(8a, 10, 12)
Grilled cabbage with gochujang mayonnaise, cherry syryp and kimchi sesame seeds* 95,-
(3, 10, 11, 12)
Pimiento de Padron with Stilton cream**** 125,-
(12)
FISH
Ceviche of the day's catch, pineapple coriander and xo mayonnaise 150,-
(2, 3, 4, 6, 7, 10, 12, 14)
Creamy mussels with curry, onions, cream, white wine and lemon
Served with sourdough bread 155,-
(1a, 7, 12, 14)
Smoked "Skrei" with creamy watercress sauce,
pickled radish and anchovy croutons 155,-
(4, 7, 12)
MEAT
Assorted cured meats 70g 145,-
“Fjøla” Selection of cured ham, cheese, olives, pickled cucumber, bread and aioli 289,-
(1a, 3, 7, 12)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DINNER
4:30 pm – 10 pm (Saturday 5:30 pm – 10 pm)
The Whiteboard
You’ll meet the wall in a good way here. On the wall you’ll find this week’s recommendations for a starter, main course (fish and meat) and dessert. Have a look at our separate tapas menu as well.
VEGETARIAN
Mushroom Risoni 265,-
(small rice-shaped pasta grains)
Mushrooms, cream, white wine, arugula, roasted almonds and parmesan
(1a, 7, 8a, 12)
FISH
Fish of the day
Today’s price, ask your waiter
Cod 375,-
Cod filet fried with skin on, served with shellfish risotto, cherry tomato confit and fennel crudité
(2, 4, 7, 12)
Creamy mussels with yellow curry 285,-
Mussels cooked in a tomato sauce with chorizo.
Served with French fries
(7, 12, 14)
MEAT
Meat of the day
Today’s price, ask your waiter
Chicken thigh 345,-
Ecological chicken thigh confit from Holte Gård.
Served with potato purée, sautéed carrots, grilled cabbage, velouté sauce with a touch of tarragon
(1a, 7, 10, 12)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DESSERT
LUNCH
11 noon – 4 pm (Saturday 12 noon – 5 pm)
Ice cream "Sunday" 115,-
A scoop of homemade ice cream and scoop of homemade sorbet
Served with marinated berries and something sweet and crispy
(1a, 3, 7, 8b, 8c, 8d)
Cheese
Today´s price, ask your server for today's selection
(7)
Homemade cake 60,-
Varied selection, but we usually have apple pie and some more types
With whipped cream 10,-
With homemade vanilla ice cream 36,-
“Wreath cake” 29,-
(3, 8)
Flapjack 51,-
(1a, 7, traces of nuts)
Chocolate cookie 47,-
(1a, 3, 7, traces of nuts)
Coconut bun 35,-
(3)
Croissant 39,-
(1a, 7)
Cinnamon bun 47,-
with apple filling
(1a, 7, 11)
Macaroons
Different flavors
3pc 70,- | 1pc 24,-
(1a, 3, 7, 8)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DESSERT
DINNER
4:30 pm - 10 pm (Saturday 5 pm - 10 pm)
Dessert of the day
Today's price, ask your server for more details
Cheese of the day
Today´s price, ask your server for today's selection
(7)
Blondy 155,-
White chokolate brownie served with passion fruit sorbet and sprinkle of nuts
(1a, 3, 7, 8a, 8b, 8c)
Ice cream and sorbet 115,-
A scoop of homemade ice cream and scoop of homemade sorbet
Served with something sweet and crispy
(1a, 3, 7, traces of nuts)
Homemade cake 60,-
Varied selection, but we usually have apple pie and some more types
With whipped cream 10,-
With homemade vanilla ice cream 36,-
“Wreath cake” 29,-
(3, 8)
Flapjack 51,-
(1a, 7, traces of nuts)
Chocolate cookie 47,-
(1a, 3, 7, traces of nuts)
Coconut bun 35,-
(3)
Croissant 39,-
(1a, 7)
Cinnamon bun 47,-
with apple filling
(1a, 7, 11)
Macaroons
Different flavors
3pc 70,- | 1pc 24,-
(1a, 3, 7, 8)
Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs
Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.
We reserve the right to correct our menus for typing errors.
