MENY

RESTAURANT

Tilbake

Norsk
English
Generelt
Lunsj
LittMat
Middag
Dessert

KAFE OSLO

KJÆRE GJESTER

 

Velkommen til Kafé Oslo, Litteraturhusets avdeling for ikke-åndelig føde.

Kjøkkensjef er Øistein Abrahamsen, bankettsjef er Chantelle Visser og Belinda Stenhaug er vår floor manager.

Vi byr på ujålete og ordentlig mat, med drikke som passer både maten og årstiden.

Til lunsj har vi solide smørbrød og salater med hjemmelaget pålegg, nybakt brød og passende tilbehør. Vi har også dagens Oslogryte som lages enten med kjøtt eller fisk, alltid grundig gjort.

Det finnes også massevis av deilige bakevarer og barsnacks for de som har lyst på en god kopp kaffe ellers noe annet å drikke med noe godt til.

Fra kl. 16:30 tilbyr vi varierte kjøtt- og fiskeretter, laget fra bunnen av, her på kjøkkenet. Og har du småfolk med deg, får de barneporsjoner til halv pris. Vi har også dagens tavlemeny, ulike småretter/LittMat og flere middagsretter, der du kan velge én rett eller bestille en tradisjonell treretters.

Ringer du på forhånd, reserverer vi et bord og dekker opp for dere. Dere kan også bestille bord online på www.kafeoslo.no eller sende en epost til booking@kafeoslo.no

Ellers, Du må gjerne bevege på deg.  Ta en matbit i kafédelen, drikk litt i lesebaren, spill et spill mens du tar et glass.

Skål, kosmonauter!

LUNSJ

11:00 - 16:00 (lø 12:00 - 17:00)

 

Karbonade 195,-

Serveres med bløt løk, salat og ertestuing på surdeigsloff

(1a, 7, 10, 12)

 

Hjemmelaget pastramitoast 245,-

Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den. Ni forskjellige krydder og seks dager senere går den i jernet med cheddar

Serveres med coleslaw, grønnsaker, amerikansk sennep og ortodokse agurker

(1a, 3, 7, 10, 12)

 

Burrata 245,-

Burrata servert på grillet olivenbrød med hvitløk-basillikumsmajones og grillede grønnsaker

Serveres med en grønnsalat med urtevinaigrette

Parmaskinke i tillegg 50,-

(1b, 3, 5, 7, 8b, 12)

 

Fiskesuppe 255,-

Kremet fiskesuppe med grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk

Serveres med nybakt surdeigsbrød

(1a, 2, 4, 7, 8b, 12)

 

Blomkålsuppe og n'dujatoast 220,-

Vi koker blomkål møre i hønsekraft og fløte og smaker til med en kork sherryeddik og blomkålbuketter.

Surdeigsloff i toastjernet med hvitløksmør, nduja og mozzarella

(1a, 7, 12)

 

Oslogryta

 “Slow food express”

Spør servitøren om dagens gryte, pris og eventuelle allergener

 

Cæsarsalat 245,-

Romanosalat vendt i cæsardressing, toppet med kyllingbryst fra Holte gård, parmesan, sprøtt bacon og krutonger

(1a, 3, 4, 7, 10, 12)

 

Salat med feta og saltbakte beter 225,-

Vi bruker ekte feta fra sau, panerer i nøtteblanding og steker i panna til gylden. 

Saltbakte kortreiste beter, grønn salat, rødløk og bringebær-rødbet vinaigrette.

(1a, 3, 7, 8, 12)

Sopprisoni 245,-

(små risformede pastakorn)

Sopp, fløte, hvitvin, ruccolasalat, friterte mandler og parmesan

(1a, 7, 8a, 12)

Blåskjell med chorizo 235,-

Tomatisert blåskjell med chorizo

Serveres med surdeigsbrød

(1a, 12, 14)

 

Reker i trengsel 235 / 245,-

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvast og sitronbåt

På surdeigsbrød eller som salat

(1a, 2, 3, 10, 12)

 

Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

LITTMAT

TAPAS

 

16:30 - 22:00 (17:30 - 22:00)

 

 

“GRØNNE SAKER” / VEGETAR* / KAN LAGES VEGETARISK** / VEGANSK*** / KAN LAGES VEGANSK****

 

Brød og aioli* 55,-

(1a, 3, 10, 12)

 

Kafé Oslo hummus med aubergine, ortodoks agurk, rødløk og kalamata oliven*** 165,-

(1a, 11, 12)

 

Hummus og hjemmelaget pitabrød*** 115,-

(1a, 11)

 

Pao de queso med husets chili-majones og fermentert chili med honning* 135,-

(3, 7, 10, 12)

 

Skål med oliven og ortodoks agurk*** 85,-

(12)

 

Hjemmelaget tynnbrød med stekt skogsopp, posjert egg og Västerbottenost* 185,-

(1a, 3, 7, 12)

 

Blomkålnuggets med chilimajones* 125,-

(1a, 3, 6, 7, 12)

 

FISK

Gambas "pil pil" med wakame, eple og dillolje 160,-

(2, 7, 12)

 

Bakt potet med urtekrem og ørretrogn 165,-

(4, 7)

 

Ceviche på flyndrefisk, fermentert grønn tomat, rømme, sylta tindved og krondillolje 155,-

(4, 7, 12)

 

Hjemmelaget tynnbrød med syltet ørret, kapers og pisket rømme fra Røros 145,-

(1a, 4, 7)

 

Blåskjell med chorizo og tomatsaus servert med surdeigsbrød 155,-

(1a, 12, 14)

 

Safronrisotto med blekksprut

Liten 175,-

Stor 350,-

(2, 3, 4, 7, 10, 12, 14)

 

KJØTT

Assortert spekemat 70gr 175,-

 

“Fjøla” Assortert spekemat, ost, Gordal oliven, surdeigsbrød og aioli 289,-

(1a, 3, 7, 12)

 

 Tartar av okse med Västerbottenost, kantarell, stikkelsbær og skogsoppmajones 165,-

(3, 7, 12)

 

Kyllingklubber “Korean style” 145,-

(6, 11)

 

Chiligravet kalv, syltet gulrot, kvit undredal, limemajones og krutonger 145,-

(1a, 3, 7, 12)

 

Tynnbrød med fenalår og cheddarkrem og brent løk 160,-

(1a, 7, 12)

 

Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

MIDDAG

Serveres 16.30 – 22:00 (lør. 17.30 – 22:00)

 

TAVLA

Her møter du veggen på en bra måte. På tavla finner du denne ukens "Dagens" hovedrett fisk og kjøtt, samt anbefalinger hvis vi har noe unikt for denne dagen

 

VEGETAR

Soppgnocchi 285,-

Soppgnocchi med skogsopp, hasselnøtter, ruccola og Västerbottenost

(1a, 3, 7, 8)

 

FISK

Dagens fisk

Dagens pris, spør servitøren eller se tavla

 

Breiflabb 385,-

Potetkake, blomkål- og karamellisert blomkålpuré, kyllingsjy med chorizo og dillolje

(4, 7, 9)

 

Blåskjell med chorizo 285,-

Tomatisert blåskjell med chorizo

Servert med pommes frites

(12, 14)

 

 

KJØTT

Dagens kjøtt

Dagens pris, spør servitøren eller se tavla

 

Norsk Lam 395,-

Ytrefilet av lam og ragu, servert med skogsopp, potetpuré og sortkål

(7, 9)

 

Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

DESSERT

LUNSJ

 

Serveres 11:00 - 16:00 (lør 12:00 - 17:00)

 

 

Is og sorbét 115,-

To kuler nyrørt og hjemmelaget is og sorbét servert med marinert bær og noe litt sprøtt.

(1a, 3, 7, 8b, 8c, 8d)

 

Ost 65,-

Serveres per 40g stk. Spør servitøren om dagens utvalg

(7)

 

Hjemmelaget kake 60,-

Variert utvalg, men vi har gjerne eplekake og noen flere sorter

Med krem 10,-

Med hjemmelaget vaniljeis 36,-

 

Kransekakestang 27,-

(3, 8)

 

Havrekjeks 49,-

(1a, 7, spor av nøtter)

 

Sjokoladecookie 45,-

(1a, 3, 7, spor av nøtter)

 

Kokosbolle 34,-

(3)

 

Croissant 36,-

(1a, 7)

 

Kanelknut med eplefyll 45,-

(1a, 7, 11)

 

Makroner

Forskjellige smaker

3 stk 65,- | 1 stk 23,-

(1a, 3, 7, 8)

Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

DESSERT

MIDDAG

 

Serveres 16:30–22:00 (lør 17:30–22:00)

 

Dagens dessert

Til dagens pris, spør servitøren eller se tavla

 

Crème brûlee 110,-

Servert med posjerte plommer

(3, 7, 12)

 

Mille feuille 160,-

Cognacmarinert moreller og kirsebær, servert med hvit sjokoladefudge og kirsebærsorbet

(1a, 3, 7)

 

Is og sorbét 115,-

To kuler nyrørt og hjemmelaget is og sorbét servert med marinert bær og noe litt sprøtt.

(1a, 3, 7, 8b, 8c, 8d)

 

Ost 65,-

Serveres per 40g stk. Spør servitøren om dagens utvalg

(7)

 

Hjemmelaget kake 60,-

Variert utvalg, men vi har gjerne eplekake og noen flere sorter

Med krem 10,-

Med hjemmelaget vaniljeis 36,-

 

Kokosbolle 34,-

(3)

 

Havrekjeks 49,-

(1a, 7, 8)

 

Sjokoladecookie 45,-

(1a, 3, 7, 8)

 

Croissant 36,-

(1a, 7)

 

Kanelknut med eplefyll 45,-

(1a ,7, 11)

 

Makroner 25,-

Flere forskjellige smaker

3st 65,-

1st 23,-

(1a, 3, 7, 8)

 

Kransekakestang 27,-

(3, 8)

 

Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

General
Lunch
Tapas
Dinner
Dessert

KAFE OSLO

DEAR GUESTS

 

Welcome to Kafe Oslo, House of Literature’s department for non-spiritual material

Our head chef is Øistein Abrahamsen, banquet manager is Chantelle Visser and our floor manager is Belinda Stenhaug.

Our chefs draw inspiration from a variety of cuisines, with the common thread being a curated seasonal menu with Norwegian ingredients and an unpretentious, simple approach to cooking. Our drinks menu has been selected to complement the season's dishes. Ask our servers for recommendations for what to pair with your meal.

For lunch, we offer Norwegian-style open sandwiches with various toppings, soups, and salads. Our lunch special, called Oslogryta, is a delicious stew that comes in two varieties, fish or meat. The stew changes twice a month, so don't hesitate to ask our staff for further details.

For those of you wanting to join us for dinner instead, our dinner service starts at 4:30pm on weekdays and 5:30pm on weekends. Our dinner menu has everything from meat to fish, as well as vegetarian options. We offer both the option of a traditional three-course menu and tapas-style small plates to share with the table.

Guests with children have the option of asking for a half portion, which is at half-price.

You are welcome to call us for table reservations or make an online booking at www.kafeoslo.no

Other than that? Please feel free to make yourself feel at home with us! Grab a bite to eat in the café, have a drink in the reading bar or play a game while sipping your choice of drink.

 

Cheers, cosmonauts!

LUNCH

11 am – 4 pm (sat 12 noon – 5 pm)

 

Karbonade” Open sandwich 195,-

Minced beef patty served with caramelized onions and homemade mushy peas on sourdough bread

(1a, 7, 10)

 

Homemade pastrami sandwich with coleslaw 245,-

We salt, season, dry, smoke and then cook veal breast with nine different spices and six days later we serve it with cheddar

on toasted sourdough bread. Served with coleslaw and a small salad, American mustard and orthodox pickles

(1a, 3, 7, 10)

 

Burrata 245,-

Burrata served on grilled olive bread with garlic-basil mayonnaise, grilled vegetables, a green salad with a herb vinaigrette

Add Parma ham for 50,-

(1b, 3, 5, 7, 8b, 12)

 

Cauliflower soup with n'duja toast 220,-

Cauliflower cooked in a creamy chicken stock, flavoured with a tart sherry vinegar and topped with cauliflower florets.

Served with a n'duja and mozzarella toasted sourdough sandwich

(1a, 7, 12)

 

Fish soup 255,-

Creamed fish soup with vegetables, prawns, mussels and fish of the day

Served with freshly baked sourdough bread

(1a, 2, 4, 7, 12, 14)

 

Today's special Oslo casserole

“Slow food express”.

Ask your waiter for today’s special, price and allergens

 

Cæsar salad 245,-

Romano salad tossed in Cæsar dressing, topped with chicken breast from Holte farm, parmesan, crispy bacon and croutons

(1a, 3, 4, 7, 10, 12)

 

Feta and salt-baked beet salad 225,-

We use real feta made from sheep’s milk, breaded in a nut mixture and panfried until golden.

Served with salt-baked beetroot, a green salad, red onions and raspberry-beetroot vinaigrette

(1a, 3, 7, 8, 12)

 

Mushroom risoni 245,-

(small rice-shaped pasta grains)

Creamy mushroom risoni with white wine, arugula, parmesan and toasted almonds

(1a, 7, 12)

 

Mussels with chorizo 235,-

Mussels cooked in a tomato sauce with chorizo.

Served with sourdough bread

(1a, 12, 14)

 

Shrimp sandwich or salad 235,- / 245,-

Hand peeled shrimp with homemade mayonnaise, dill sprigs and a lemon wedge

On sourdough bread, or as a salad

(1a, 2, 3, 10, 12)

 

Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.

TAPAS

MENU

 

4:30 pm - 10 pm (Saturday 5:30 pm - 10 pm)

 

VEGETARIAN* / CAN BE MADE VEGETARIAN** / VEGAN*** / CAN BE MADE VEGAN****

 

Bread and aïoli 55,-

(1a, 3, 10, 12)

 

Kafé Oslo hummus with aubergine, orthodox cucumber, red onion and kalamata olives *** 165,-

(1a, 11, 12)

 

Hummus and homemade pita bread *** 115,-

(1a, 11)

 

Pao de queso with chili-mayonnaise and fermented chili with honey* 135,-

(3, 7, 10, 12)

 

Gordal olives and orthodox cucumbers* 85,-

(12)

 

Homemade flatbread (Tynnbrød) with fried mushrooms, poached egg and Västerbotten cheese* 185,-

(1a, 3, 7, 12)

 

Cauliflower nuggets with chili mayonnaise* 125,-

(1a, 3, 6, 7, 12)

 

FISH

 

Gambas "pil pil" with wakame, apple and dill oil 160,-

(2, 7, 12)

 

Baked potato with a herbal cream cheese and trout roe 165,-

(4, 7)

 

Ceviche of flounder, fermentet green tomato, sour cream 155,-

(4, 7, 12)

 

Homemade flatbread (Tynnbrød) with pickled trout, capers and whipped sour cream 145,-

(1a, 4, 7)

 

Mussels with chorizo and tomato sauce, served with sourdough bread 155,-

(1a, 12, 14)

 

Saffron risotto with squid

(2, 3, 4, 7, 10, 12, 14)

Small 175,-

Large 350,-

 

MEAT

 

Assorted cured meats 70g 175,-

 

 “Fjøla” Selection of cured ham, cheese, olives, pickled cucumber, bread and aioli 289,-

(1a, 3, 7, 12)

 

Beef tartar with Västerbotten cheese, chanterelle gooseberries and mushroom mayonnaise 165,-

(3, 7, 12)

 

Chicken wings “Korean style” 145,-

(6, 11)

 

Chili cured veal, pickled carrot, white Undredal cheese, lime mayonnaise and croutons 145,-

(1a, 3, 7, 12)

 

 

Homemade flatbread (Tynnbrød) with cured lamb (Fenalår), cheddar cream and caramelised onions 160,-

(1a, 7, 12)

Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DINNER

4:30 pm – 10 pm (Saturday 5:30 pm – 10 pm)

 

The Whiteboard

You’ll meet the wall in a good way here. On the wall you’ll find this week’s recommendations for a starter, main course (fish and meat) and dessert. Have a look at our separate tapas menu as well.

 

VEGETARIAN

 

Mushroom gnocchi 285,-

Forest mushrooms, hazelnuts, arugula and Västerbotten cheese

(1a, 3, 7, 8)

 

FISH

 

Fish of the day

Today’s price, ask your waiter

 

Monkfish 385,-

Potato cake, cauliflower and caramelised cauliflower puree, chicken broth with chorizo and dill oil

(4, 7, 9)

 

Mussels with chorizo 285,-

Mussels cooked in a tomato sauce with chorizo. 

Served with French fries

(12, 14)

 

MEAT

 

Meat of the day

Today’s price, ask your waiter

 

Norwegian lamb 395,-

Sirloin of lamb and lamb ragu, served with wild mushrooms, potato puree and black cabbage

(7, 9)

 

Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DESSERT

LUNCH

 

12 noon – 4 pm (Saturday 12 noon – 5 pm)

 

Ice cream and sorbet 115,-

A scoop of homemade ice cream and scoop of homemade sorbet

Served with marinated berries and something sweet and crispy

(1a, 3, 7, 8b, 8c, 8d)

 

Cheese 65,-

Served per 40g piece. Ask your server for today's selection

(7)

 

Homemade cake 60,-

Varied selection, but we usually have apple pie and some more types

With whipped cream 10,-

With homemade vanilla ice cream 36,-

 

“Wreath cake” 27,-

(3, 8)

 

Flapjack 49,-

(1a, 7, traces of nuts)

 

Chocolate cookie 45,-

(1a, 3, 7, traces of nuts)

 

Coconut bun 34,-

(3)

 

Croissant 36,-

(1a, 7)

 

Cinnamon bun 45,-

with apple filling

(1a, 7, 11)

 

Macaroons

Different flavors

3pc 65,- | 1pc 23,-

(1a, 3, 7, 8)

Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DESSERT

DINNER

 

4:30 pm - 10 pm (Saturday 5 pm - 10 pm)

 

Dessert of the day

Today's price, ask your server for more details

 

Crème brûlee 110,-

Served with poached plums

(3, 7, 12)

 

Mille feuille 160,-

Cognac-marinated cherries, served with white chocolate fudge and cherry sorbet

(1a, 3, 7)

 

Ice cream and sorbet 115,-

A scoop of homemade ice cream and scoop of homemade sorbet

Served with marinated berries and something sweet and crispy

(1a, 3, 7, 8b, 8c, 8d)

 

Cheese 65,-

Served per 40g piece. Ask your server for today's selection

(7)

 

Homemade cake 60,-

Varied selection, but we usually have apple pie and some more types

With whipped cream 10,-

With homemade vanilla ice cream 36,-

 

“Wreath cake” 27,-

(3, 8)

 

Flapjack 49,-

(1a, 7, traces of nuts)

 

Chocolate cookie 45,-

(1a, 3, 7, traces of nuts)

 

Coconut bun 34,-

(3)

 

Croissant 36,-

(1a, 7)

 

Cinnamon bun 45,-

with apple filling

(1a, 7, 11)

 

Macaroons

Different flavors

3pc 65,- | 1pc 23,-

(1a, 3, 7, 8)

Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.