MENY

RESTAURANT

Til forsiden

Norsk
English
Generelt
Lunsj
LittMat
Middag
Dessert

KAFE OSLO

KJÆRE GJESTER

 

Velkommen til Kafé Oslo, Litteraturhusets avdeling for ikke-åndelig føde.

Kjøkkensjef er Øistein Abrahamsen, bankettsjef er Chantelle Visser og Belinda Stenhaug er vår floor manager.

Vi byr på ujålete og ordentlig mat, med drikke som passer både maten og årstiden.

Til lunsj har vi solide smørbrød og salater med hjemmelaget pålegg, nybakt brød og passende tilbehør. Vi har også dagens Oslogryte som lages enten med kjøtt eller fisk, alltid grundig gjort.

Det finnes også massevis av deilige bakevarer og barsnacks for de som har lyst på en god kopp kaffe ellers noe annet å drikke med noe godt til.

Fra kl. 16:30 tilbyr vi varierte kjøtt- og fiskeretter, laget fra bunnen av, her på kjøkkenet. Og har du småfolk med deg, får de barneporsjoner til halv pris. Vi har også dagens tavlemeny, ulike småretter/LittMat og flere middagsretter, der du kan velge én rett eller bestille en tradisjonell treretters.

Ringer du på forhånd, reserverer vi et bord og dekker opp for dere. Dere kan også bestille bord online på www.kafeoslo.no eller sende en epost til booking@kafeoslo.no

Ellers, Du må gjerne bevege på deg.  Ta en matbit i kafédelen, drikk litt i lesebaren, spill et spill mens du tar et glass.

Skål, kosmonauter!

LUNSJ

11:00 - 16:00 (lør 11:00 - 17:00, søn 12:00 - 17:00)

 

Karbonade 225,-

Blandingsfarse av svin og storfe tilsatt husets krydderblanding.

Serveres med bløt løk, grønn salat og ertestuing på surdeigsloff.

(1a, 7, 10, 12)

 

Hjemmelaget pastramitoast 260,-

Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den.

Ni forskjellige krydder og seks dager senere går den i jernet med cheddar.

Serveres med coleslaw, grønnsaker, amerikansk sennep og ortodokse agurker.

(1a, 3, 7, 10, 12)

 

"Åpen" kyllingsandwich 270,-

Saltet og bakt kyllinglår fra Holte gård på grillet surdeigsbrød, lettsyltet sommerkål, estragonmajones og revet comtè.

Serveres med grønn salat med semitørket cherrytomater fra Hanasand gård og sennepsvinaigrette.

(1a, 3, 7, 10, 12)

 

Fiskesuppe 280,-

Kremet fiskesuppe med grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk.

Serveres med nybakt surdeigsbrød

(1a, 2, 4, 7, 12, 14)

 

Oslogryta

“Slow food express”

Spør servitøren om dagens gryte, pris og eventuelle allergener.

 

Salat med vårgrønnsaker og ricottakrem 249,-

Vårens grønnsaker, sprø hjertesalat, ricottakrem med hasselnøtter og sitronzest.

Rose-sitrusvinaigrette og grillet “pita” (kan lages vegansk)

(1a, 7, 8b. 11, 12)

 

Nudelsalat med confitert kyllinglår 260,-

Asiatisk nudelsalat med syltet grønnsaker, confitert kyllinglår fra Holte gård,

koreansk vinaigrette, cashewnøtter, koriander og kimchi-sesamfrø.

(6, 8e, 11, 12)

Burrata 270,-

Burrata servert på grillet surdeigsbrød med hvitløk-basilikumsmajones og grillede grønnsaker.

Serveres med grønn salat med urtevinaigrette.

Parmaskinke i tillegg 55,-

(1a, 3, 7, 10, 12)

 

Sopprisoni 265,-

(små risformede pastakorn)

Sopp, fløte, hvitvin, ruccolasalat, friterte mandler og parmesan.

(1a, 7, 8a, 12)

 

Blåskjell med chorizo "fresco" og spicy tomat 280,-

Vi freser fersk chorizo med hvitløk, løk og hvitvin og tilsetter blåskjell. Kokes under lokk

med spicy tomatsaus og smakes til med smør og en kork sitronjuice.

Serveres med surdeigsbrød.

(1a, 7, 12, 14)

 

Reker i trengsel 255 / 265,-

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvast og sitronbåt.

På surdeigsbrød eller som salat

(1a, 2, 3, 10, 12)

 

Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

LITTMAT

TAPAS

 

16:30 - 21:00 (17:30 - 21:00)

 

 “GRØNNE SAKER” / VEGETAR* / KAN LAGES VEGETARISK** / VEGANSK*** / KAN LAGES VEGANSK****

 

Brød og aioli* 55,-

(1a, 3, 10, 12)

 

Kafé Oslo hummus med aubergine, ortodoks agurk, rødløk og kalamata oliven*** 165,-

(1a, 11, 12)

 

Hummus og hjemmelaget pitabrød*** 115,-

(1a, 11)

 

Skål med oliven*** 75,-

(12)

 

Burrata, basilikum, cherrytomater fra Hanasand gård og lagret balsamico* 220,-

(7, 12)

 

 

FISK

 

Blåskjell med chorizo og spicy tomatsaus. Serveres med surdeigsbrød 195,-

(1a, 7, 12, 14)

 

KJØTT

Assortert spekemat 70gr 145,-

 

“Fjøla” Assortert spekemat, ost, Gordal oliven, surdeigsbrød og aioli 289,-

(1a, 3, 7, 12)

 

Kyllingklubber “Korean style” 175,-

(6, 11, 12)

 

Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

MIDDAG

Serveres 16.30 – 21:00 (lør. 17.30 – 21:00)

 

VEGETAR

Aspargesrisoni 265,-

(små risformede pastakorn)

Kremet risoni tilsmakt med basilikumsaus, asparges, ruccolasalat, semitørket tomater, friterte mandler og parmesan

(1a, 7, 8a, 12)

 

FISK

Kveite og sommerkål 385,-

Ristet kveite med norsk sommerkål, erter og nepe. Basilikums beurre blanc og smørkokt nypotet

(4, 7, 12)

 

Blåskjell med chorizo "fresco" og spicy tomat 315,-

Vi freser fersk chorizo med hvitløk, løk og hvitvin og tilsetter blåskjell

Kokes under lokk med spicy tomatsaus og smakes til med smør og en kork sitronjuice

Serveres med pommes frites

(7, 12, 14)

 

KJØTT

220gr Marmorert Entrecôte 445,-

Grillet hjertesalat, tomatsalsa, artiskokkhjerter, pommes frites og “Cafe de Paris smør”

(4, 7, 8b, 10, 12)

 

 

Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

DESSERT

LUNSJ

 

Serveres 11:00 - 16:00 (lør 11:00 - 17:00, søn 12:00-17:00)

 

 Is og sorbét 120,-

To kuler nyrørt og hjemmelaget is og sorbét serveres med noe søtt og sprøtt

(1a, 3, 7, spor av nøtter)

 

Dagens Ost

Til dagens pris. Spør servitøren om dagens utvalg

(7)

 

Hjemmelaget kake 60,-

Variert utvalg

Med krem 10,-

Med hjemmelaget vaniljeis 36,-

(7)

 

Kransekakestang 32,-

(3, 8)

 

Havrekjeks 55,-

(1a, 7, spor av nøtter)

 

Sjokoladecookie 49,-

(1a, 3, 7, spor av nøtter)

 

Kokosbolle 38,-

(3)

 

Croissant 41,-

(1a, 7)

 

Kanelknut med eplefyll 49,-

(1a, 7, 11)

 

Makroner

Forskjellige smaker

3 stk 70,- | 1 stk 26,-

(1a, 3, 7, 8)

Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

DESSERT

MIDDAG

 

Serveres 16:30–22:00 (lør 17:30–22:00)

 

Créme Brûlée med marinerte jordbær 155,-

 

Dagens Ost

Til dagens pris. Spør servitøren eller se tavla

(7)

 

Is og sorbet 120,-

To kuler nyrørt og hjemmelaget is og sorbet serveres med noe søtt og sprøtt

(1a, 3, 7, spor av nøtter)

 

Hjemmelaget kake 60,-

Variert utvalg

Med krem 10,-

Med hjemmelaget vaniljeis 36,-

(7)

 

Kransekakestang 32,-

(3, 8)

 

Kokosbolle 38,-

(3)

 

Havrekjeks 55,-

(1a, 7, 8)

 

Sjokoladecookie 49,-

(1a, 3, 7, 8)

 

Croissant 41,-

(1a, 7)

 

Kanelknut med eplefyll 49,-

(1a ,7, 11)

 

Makroner

Forskjellige smaker

3 stk 70,- | 1 stk 26,-

(1a, 3, 7, 8)

 

Allergener: (1a) hvete (1b) rug (1c) havre (1d) bygg (2) skalldyr (3) egg (4) fisk (5) peanøtter (6) soya (7) melk (8a) mandler (8b) hasselnøtter (8c) valnøtter (8d) pistasj (9) selleri (10) sennep (11) sesamfrø (12) svoveldioksid & sulfitter (13) lupin (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

General
Lunch
Tapas
Dinner
Dessert

KAFE OSLO

DEAR GUESTS

 

Welcome to Kafe Oslo, House of Literature’s department for non-spiritual material

Our head chef is Øistein Abrahamsen, banquet manager is Chantelle Visser and our floor manager is Belinda Stenhaug.

Our chefs draw inspiration from a variety of cuisines, with the common thread being a curated seasonal menu with Norwegian ingredients and an unpretentious, simple approach to cooking. Our drinks menu has been selected to complement the season's dishes. Ask our servers for recommendations for what to pair with your meal.

For lunch, we offer Norwegian-style open sandwiches with various toppings, soups, and salads. Our lunch special, called Oslogryta, is a delicious stew that comes in two varieties, fish or meat. The stew changes twice a month, so don't hesitate to ask our staff for further details.

For those of you wanting to join us for dinner instead, our dinner service starts at 4:30pm on weekdays and 5:30pm on weekends. Our dinner menu has everything from meat to fish, as well as vegetarian options. We offer both the option of a traditional three-course menu and tapas-style small plates to share with the table.

Guests with children have the option of asking for a half portion, which is at half-price.

You are welcome to call us for table reservations or make an online booking at www.kafeoslo.no

Other than that? Please feel free to make yourself feel at home with us! Grab a bite to eat in the café, have a drink in the reading bar or play a game while sipping your choice of drink.

 

Cheers, cosmonauts!

LUNCH

11 am - 4 pm (Sat 11 am - 5 pm, Sun 12 pm - 5 pm)

 

"Karbonade" Open sandwich 225,-

Mixed minced pork and beef with our house spice blend.

Served with caramelized onions and homemade mushy peas on sourdough bread.

(1a, 7, 10, 12)

 

Homemade pastrami sandwich with coleslaw 260,-

We salt, season, dry, smoke and then cook veal breast with nine different spices

and six days later we serve it with cheddar on toasted sourdough bread.

Served with coleslaw and a small salad, American mustard and orthodox pickles.

(1a, 3, 7, 10, 12)

 

 "Open" Chicken sandwich 270,-

Salted and baked chicken thigh from Holte farm on grilled sourdough bread,

lightly pickled summer cabbage, tarragon mayonnaise and grated Comté.

Served with green salad with semi-dried cherry tomatoes from Hanasand farm and mustard vinaigrette.

(1a, 3, 7, 10, 12)

 

Fish soup 280,-

Creamed fish soup with vegetables, shrimp, mussels and today's fresh fish. 

Served with freshly baked sourdough bread.

(1a, 2, 4, 7, 12, 14)

 

Today’s special; Oslo casserole

“Slow food express”

Ask your waiter for today’s special, price and allergens

  

Salad with spring vegetables and ricotta cream 249,-

Spring vegetables, crispy romaine lettuce, ricotta cream with hazelnuts and

lemon zest, served with a rose-citrus vinaigrette and grilled "pita" (Can be made vegan). 

(1a, 7, 8b, 11, 12)

 

Noodle salad with confit of chicken 260,-

Asian noodle salad with pickled vegetables, confit of chicken thigh from Holte farm,

Korean style vinaigrette, cashew nuts, coriander and kimchi-sesame seeds

(6, 8e, 11, 12)

 

Burrata 270,-

Burrata served on grilled sourdough bread with garlic-basil mayonnaise and

grilled vegetables. Served with green salad with herb vinaigrette.

With Parma ham, additional 55,-

(1a, 3, 5, 7, 10, 12)

 

Mushroom risoni 265,-

(small rice-shaped pasta grains)
Creamy risoni flavored with basil sauce, asparagus, arugula, semi-dried tomatoes, fried almonds and parmesan

(1a, 7, 8a, 12)

 

Mussels with chorizo "Fresco" and spicy tomato 280,-

We sauté fresh chorizo with garlic, onion and white wine, then add the mussels and spicy tomato sauce and

steam until cooked before seasoning with butter and a splash of lemon juice.

Served with freshly baked sourdough bread 

(1a, 7, 12, 14)

 

Shrimp sandwich or salad 255,- / 265,-

Hand peeled shrimp with homemade mayonnaise, dill sprigs and a lemon wedge.

On sourdough bread, or as a salad

(1a, 2, 3, 10, 12)

 

Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.

TAPAS

MENU

 

4:30 pm - 9:00 pm (Saturday 5:30 pm - 9:00 pm)

 

VEGETARIAN* / CAN BE MADE VEGETARIAN** / VEGAN*** / CAN BE MADE VEGAN****

 

Bread and aïoli 55,-

(1a, 3, 10, 12)

 

Kafé Oslo hummus with aubergine, orthodox cucumber, red onion and kalamata olives *** 165,-

(1a, 11, 12)

 

Hummus and homemade pita bread *** 115,-

(1a, 11)

 

Gordal olives* 75,-

(12)

 

Burrata, basil, cherry tomatoes from Hanasand farm and aged balsamic* 220,-

(7, 12)

 

FISH

 

Mussels with chorizo and spicy tomato sauce

Served with sourdough bread

195,-

(1a, 7, 12, 14)

 

MEAT

 

Assorted cured meats 70g 145,-

 

 “Fjøla” Selection of cured ham, cheese, olives, pickled cucumber, bread and aioli 289,-

(1a, 3, 7, 12)

 

Chicken wings “Korean style” 175,-

(6, 11, 12)

 

Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DINNER

4:30 pm – 9 pm (Saturday 5:30 pm – 9 pm)

 

VEGETARIAN

 

Asparagus Risoni 265,-

(small rice-shaped pasta grains)

Creamy risoni flavored with basil sauce, asparagus, arugula, semi-dried tomatoes, fried almonds and parmesan

(1a, 7, 8a, 12)

 

FISH

 

Halibut and Summer Cabbage 385,-

Seared halibut served with Norwegian summer cabbage, peas, and turnip.

Accompanied by a basil beurre blanc and buttered new potatoes

(4, 7, 12)

 

Mussels with chorizo “Fresco” and spicy tomato 315,-

We sauté fresh chorizo with garlic, onion and white wine, then add the mussels and spicy tomato sauce and steam until cooked before seasoning with butter and a splash of lemon juice.

Served with French fries

(7, 12, 14)

 

MEAT

 

220g Marbled Entrecôte 445,-

Grilled baby romaine lettuce, tomato salsa, artichoke hearts, French fries, and Café de Paris butter

(4, 7, 8b, 10, 12)

 

Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DESSERT

LUNCH

 

Mon-Fri 11 am - 4 pm (Sat 11 am - 4 pm, Sun 12 noon – 5 pm)

 

Ice cream and sorbet 120,-

A scoop of homemade ice cream and scoop of homemade sorbet.
Served with marinated berries and something sweet and crispy

(1a, 3, 7, traces of nuts)

 

Cheese

Please ask your server for today's selection and price

(7)

 

Homemade cake 60,-

Varied selection

With whipped cream 10,-

With homemade vanilla ice cream 36,-

  

“Wreath cake” 32,-

(3, 8)

 

Flapjack 55,-

(1a, 7, traces of nuts)

 

Chocolate cookie 49,-

(1a, 3, 7, traces of nuts)

 

Coconut bun 38,-

(3)

 

Croissant 41,-

(1a, 7)

 

Cinnamon bun 49,-

with apple filling

(1a, 7, 11)

 

Macaroons

Different flavors

3pc 70,- | 1pc 26,-

(1a, 3, 7, 8)

Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DESSERT

DINNER

 

Mon-Friday 4:30 pm - 10 pm (Saturday 5:30 pm - 10 pm,)

 

Créme Brûlée with marinated strawberries 155,-

 

Cheese of the day

Please ask your server for today's selection and price

(7)

 

Ice cream and sorbet 120,-

A scoop of homemade ice cream and scoop of homemade sorbet

Served with something sweet and crispy

(1a, 3, 7, traces of nuts)

 

“Wreath cake” 32,-

(3, 8)

 

Flapjack 55,-

(1a, 7, traces of nuts)

 

Chocolate cookie 49,-

(1a, 3, 7, traces of nuts)

 

Coconut bun 38,-

(3)

 

Croissant 41,-

(1a, 7)

 

Cinnamon bun 49,-

with apple filling

(1a, 7, 11)

 

Macaroons

Different flavors

3pc 70,- | 1pc 26,-

(1a, 3, 7, 8)

Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.