MENY

RESTAURANT

Til forsiden

Norsk
English
Generelt
Lunsj
LittMat
Middag
Dessert

KAFE OSLO

KJÆRE GJESTER

 

Velkommen til Kafé Oslo, Litteraturhusets avdeling for ikke-åndelig føde.

Kjøkkensjef er Øistein Abrahamsen, bankettsjef er Chantelle Visser og Jan Gunvald Greibesland er vår restaurantsjef.

Vi byr på ujålete og ordentlig mat, med drikke som passer både maten og årstiden.

Til lunsj har vi solide smørbrød og salater med hjemmelaget pålegg, nybakt brød og passende tilbehør. Vi har også dagens Oslogryte som lages enten med kjøtt eller fisk, alltid grundig gjort.

Det finnes også massevis av deilige bakevarer og barsnacks for de som har lyst på en god kopp kaffe ellers noe annet å drikke med noe godt til.

Fra kl. 16:30 tilbyr vi varierte kjøtt- og fiskeretter, laget fra bunnen av, her på kjøkkenet. Og har du småfolk med deg, får de barneporsjoner til halv pris. Vi har også dagens tavlemeny, ulike småretter/LittMat og flere middagsretter, der du kan velge én rett eller bestille en tradisjonell treretters.

Ringer du på forhånd, reserverer vi et bord og dekker opp for dere. Dere kan også bestille bord online på www.kafeoslo.no eller sende en epost til booking@kafeoslo.no

Ellers, Du må gjerne bevege på deg.  Ta en matbit i kafédelen, drikk litt i lesebaren, spill et spill mens du tar et glass.

Skål, kosmonauter!

LUNSJ

11:00 - 16:00 (lør 11:00 - 17:00, søn 12:00 - 17:00)

 

Karbonade 235,-

Blandingsfarse av svin og storfe tilsatt husets krydderblanding.
Serveres med bløt løk, grønn salat og ertestuing på surdeigsloff.

(1a, 7, 10, 12)

 

Hjemmelaget pastramitoast 270,-

Vi bruker kalvebryst. Vi salter, krydrer, tørker, røyker og koker den.
Ni forskjellige krydder og seks dager senere går den i jernet med cheddar.
Serveres med coleslaw, grønnsaker, amerikansk sennep og ortodokse agurker.

(1a, 3, 7, 10, 12)

 

"Åpen" kyllingsandwich 275,-

Saltet og bakt kyllinglår fra Holte gård på grillet surdeigsbrød, lettsyltet
sommerkål, estragonmajones og revet comtè. Serveres med grønn salat
med semitørket cherrytomater fra Hanasand gård og sennepsvinaigrette.

(1a, 3, 7, 10, 12)

 

Fiskesuppe 280,-

Kremet fiskesuppe med grønnsaker, reker, blåskjell og dagens fisk.
Serveres med nybakt surdeigsbrød

(1a, 2, 4, 7, 12, 14)

 

Oslogryta

“Slow food express”
Spør servitøren om dagens gryte, pris og eventuelle allergener.

 

Løksuppe med ostetoast 260,-

Løk, sjalottløk, timian og hvitløk kokes mørt i oksekraft og kyllingkraft.
Smakes til med en kork Sherryeddik.
Serveres med toast på surdeigsloff med bakt hvitløkssmør, Comtè og Mozzarella.

(1a, 7, 12)

 

Hjemmelaget grov leverpostei med sopp og bacon 249,-

Vi kverner lever og spekk, løk, ansjos og sper i egg og fløte, tilsetter vår
nøye utvalgte krydderblanding og bakes i ovn til gylden. Serveres på dansk
rugbrød med sopp, bacon, syltet agurk og syltet beter samt grønn salat.

(1b, 3, 4, 7, 12)

Marinert sild fra "Christiansøpigene" 255,-

Serveres på dansk rugbrød med rødbetsalat med eple, løk,
majones og creme fraiche. Kokt egg og pepperrot, toppes med en dillkvast,
kapers og en grønn salat med sennepsvinaigrette

(3, 4, 10, 12)

 

Sopprisoni 275,-

(små risformede pastakorn)
Sopp, fløte, hvitvin, ruccolasalat, friterte mandler og parmesan.

(1a, 7, 8a, 12)

 

Blåskjell med med grønn karri 285,-

Vi koker blåskjell i kokosmelk og vår egen karrimiks, toppes med høvlet chili,
vårløk og serveres med surdeigsbrød..

(1a, 12, 14)

 

Reker i trengsel 265 / 275,-

Håndpillede reker med hjemmelaget majones, dillkvast og sitronbåt.
På surdeigsbrød eller som salat

(1a, 2, 3, 10, 12)

 

 Allergener: (1a) hvete, (1b) rug, (1c) havre, (1d) bygg, (2) skalldyr, (3) egg, (4) fisk, (5) peanøtter,
(6) soya, (7) melk, (8a) mandler,
(8b) hasselnøtter, (8c) valnøtter, (8d) pistasj, (9) selleri, (10) sennep,
(11) sesamfrø, (12) svoveldioksid & sulfitter, (13) lupin, (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

LITTMAT

TAPAS

 

16:30 - 22:00 (17:30 - 22:00)

 

 “GRØNNE SAKER” / VEGETAR* / KAN LAGES VEGETARISK** / VEGANSK*** / KAN LAGES VEGANSK****

 

Brød og aioli* 55,-

(1a, 3, 10, 12)

 

Kafé Oslo hummus med aubergine, ortodoks agurk, rødløk og kalamata oliven*** 175,-

(1a, 11, 12)

 

Hummus med krydret oksekjøtt, yoghurt, mynte og pinjekjerner** 245,-

(1a, 3, 7, 10, 11, 12)

 

Hummus og hjemmelaget pitabrød*** 135,-

(1a, 11)

 

Skål med oliven*** 98,-

(12)

 

Tartar av saltbakte beter med blåbærbalsamico, hasselnøtter, ferskost og dill**** 135,-

(7, 8b, 12)

 

 

FISK

 Blåskjell i kokosmelk, grønn karri, chili og vårløk. Serveres med surdeigsbrød 195,-

(1a, 12, 14)

 

Kaldrøkt ørret, med syrlig eple, sprø rugchips, urtesalat og pepperrotkrem 205,-

(1b, 4, 7, 12)

 

Lagret rakørret fra Valdres på mandelpotetlefse, rødløk og pisket rørosrømme 275,-

(1a, 4, 7, 12)

 

KJØTT

Assortert spekemat 70gr 175,-

 

“Fjøla” Assortert spekemat, ost, Gordal oliven, surdeigsbrød og aioli 298,-

(1a, 3, 7, 12)

 

Kyllingklubber “Korean style” 175,-

(6, 11, 12)

 

 Tartar av storfe med soppmajones, sylta kantareller, høvla comte og mandelpotetchips

Liten 195,-

Stor (dobbel størrelse og pommes frites i tillegg) 355,-

(3, 7, 10, 12)

 

Allergener: (1a) hvete, (1b) rug, (1c) havre, (1d) bygg, (2) skalldyr, (3) egg, (4) fisk, (5) peanøtter, (6) soya, (7) melk,
(8a) mandler,
(8b) hasselnøtter, (8c) valnøtter, (8d) pistasj, (9) selleri, (10) sennep,
(11) sesamfrø, (12) svoveldioksid & sulfitter, (13) lupin, (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

MIDDAG

Serveres 16.30 – 22:00 (lør. 17.30 – 22:00)

 

VEGETAR

Sopprisoni 275,-

(små risformede pastakorn)

Sopp, fløte, hvitvin, ruccolasalat, friterte mandler og parmesan

(1a, 7, 8a, 12)

 

FISK

Dagens fisk

Dagens pris, spør servitøren eller se tavla

 

Torsk 420,-

Bakt torskerygg med sprøtt flesk, ertestuing, glasert gulrot, baconsjy og flatbrød

(4, 6, 7, 12)

 

Blåskjell med grønn karri 315,-

Vi koker blåskjell i kokosmelk og vår egen karrimiks, toppes med høvlet chili og vårløk.
Serveres med pommes frites

(12, 14)

 

KJØTT

Dagens kjøtt

Dagens pris, spør servitøren eller se tavla

 

Reinsdyr flatbiff 535,-

Reinsdyr flatbiff fra Røros, smørbakt selleri, beter og rosenkål,
potetkake og kremet skogsoppsaus 

(3, 7, 10, 12)

 

Pinnekjøtt 485,- (2 serveringer 595,-)

Urøkt Pinnekjøtt med rotmos, mandelpotet Vossakorv og sø 

(7, 12)

 

Allergener: (1a) hvete, (1b) rug, (1c) havre, (1d) bygg, (2) skalldyr, (3) egg, (4) fisk, (5) peanøtter, (6) soya, (7) melk,
(8a) mandler,
(8b) hasselnøtter, (8c) valnøtter, (8d) pistasj, (9) selleri, (10) sennep,
(11) sesamfrø, (12) svoveldioksid & sulfitter, (13) lupin, (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

DESSERT

LUNSJ

 

Serveres 11:00 - 16:00 (lør 11:00 - 17:00, søn 12:00-17:00)

 


Is og sorbét
120,-

To kuler nyrørt og hjemmelaget is og sorbét serveres med noe søtt og sprøtt

(1a, 3, 7, spor av nøtter)

 

Dagens Ost

Til dagens pris. Spør servitøren om dagens utvalg

(7)

 

Hjemmelaget kake 59,-

Variert utvalg
Med krem 10,-
Med hjemmelaget vaniljeis 36,-

(7)

 

Kransekakestang 39,-

(3, 8)

 

Havrekjeks 55,-

(1a, 7, spor av nøtter)

 

Sjokoladecookie 49,-

(1a, 3, 7, spor av nøtter)

 

Kokosbolle 38,-

(3)

 

Croissant 41,-

(1a, 7)

 

Kanelknut med eplefyll 54,-

(1a, 7, 11)

 

Makroner

Forskjellige smaker

3 stk 79,- | 1 stk 29,-

(1a, 3, 7, 8)

Allergener: (1a) hvete, (1b) rug, (1c) havre, (1d) bygg, (2) skalldyr, (3) egg, (4) fisk, (5) peanøtter, (6) soya, (7) melk,
(8a) mandler,
(8b) hasselnøtter, (8c) valnøtter, (8d) pistasj, (9) selleri, (10) sennep,
(11) sesamfrø, (12) svoveldioksid & sulfitter, (13) lupin, (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

DESSERT

MIDDAG

 

Serveres 16:30–22:00 (lør 17:30–22:00)

 

Dagens dessert

Til dagens pris. Spør servitøren eller se tavla

 

Dagens Ost

Til dagens pris. Spør servitøren eller se tavla

(7)

 

Karamellpudding 175,-

Pisket krem, krokan og syltet kirsebær

(7, 8a)

 

Multer “Mille-feuille” 189,-

Cognacmarinerte multer, goro og hvit sjokoladekrem

(1a, 3, 7, 12)

 

Is og sorbet 120,-

To kuler nyrørt og hjemmelaget is og sorbet serveres med noe søtt og sprøtt

(1a, 3, 7, spor av nøtter)

 

Hjemmelaget kake 59,-

Variert utvalg
Med krem 10,-
Med hjemmelaget vaniljeis 36,-

(7)

 

Kransekakestang 39,-

(3, 8)

 

Havrekjeks 55,-

(1a, 7, spor av nøtter)

 

Sjokoladecookie 49,-

(1a, 3, 7, spor av nøtter)

 

Kokosbolle 38,-

(3)

 

Croissant 41,-

(1a, 7)

 

Kanelknut med eplefyll 54,-

(1a, 7, 11)

 

Makroner

Forskjellige smaker

3 stk 79,- | 1 stk 29,-

(1a, 3, 7, 8)

 

Allergener: (1a) hvete, (1b) rug, (1c) havre, (1d) bygg, (2) skalldyr, (3) egg, (4) fisk, (5) peanøtter, (6) soya, (7) melk,
(8a) mandler,
(8b) hasselnøtter, (8c) valnøtter, (8d) pistasj, (9) selleri, (10) sennep,
(11) sesamfrø, (12) svoveldioksid & sulfitter, (13) lupin, (14) bløtdyr

De fleste retter kan tilpasses div. allergier, hør med servitøren.

Vi forbeholder oss retten til å skrive feil.

General
Lunch
Tapas
Dinner
Dessert

KAFE OSLO

DEAR GUESTS

 

Welcome to Kafe Oslo, House of Literature’s department for non-spiritual material

Our head chef is Øistein Abrahamsen, banquet manager is Chantelle Visser and our restaurant manager is Jan Gunvald Greibesland.

Our chefs draw inspiration from a variety of cuisines, with the common thread being a curated seasonal menu with Norwegian ingredients and an unpretentious, simple approach to cooking. Our drinks menu has been selected to complement the season's dishes. Ask our servers for recommendations for what to pair with your meal.

For lunch, we offer Norwegian-style open sandwiches with various toppings, soups, and salads. Our lunch special, called Oslogryta, is a delicious stew that comes in two varieties, fish or meat. The stew changes twice a month, so don't hesitate to ask our staff for further details.

For those of you wanting to join us for dinner instead, our dinner service starts at 4:30pm on weekdays and 5:30pm on weekends. Our dinner menu has everything from meat to fish, as well as vegetarian options. We offer both the option of a traditional three-course menu and tapas-style small plates to share with the table.

Guests with children have the option of asking for a half portion, which is at half-price.

You are welcome to call us for table reservations or make an online booking at www.kafeoslo.no

Other than that? Please feel free to make yourself feel at home with us! Grab a bite to eat in the café, have a drink in the reading bar or play a game while sipping your choice of drink.

 

Cheers, cosmonauts!

LUNCH

11 am - 4 pm (Sat 11 am - 5 pm, Sun 12 pm - 5 pm)

 

"Karbonade" Open sandwich 235,-

Mixed minced pork and beef with our house spice blend.
Served with caramelized onions and homemade mushy peas on sourdough bread.

(1a, 7, 10, 12)

 

Homemade pastrami sandwich with coleslaw 270,-

We salt, season, dry, smoke and then cook veal breast with nine different spices
and six days later we serve it with cheddar on toasted sourdough bread.
Served with coleslaw and a small salad, American mustard and orthodox pickles.

(1a, 3, 7, 10, 12)

 

 "Open" Chicken sandwich 275,-

Salted and baked chicken thigh from Holte farm on grilled sourdough bread,
lightly pickled summer cabbage, tarragon mayonnaise and grated Comté.
Served with green salad with semi-dried cherry tomatoes from Hanasand farm and mustard vinaigrette.

(1a, 3, 7, 10, 12)

 

Fish soup 280,-

Creamed fish soup with vegetables, shrimp, mussels and today's fresh fish. 
Served with freshly baked sourdough bread.

(1a, 2, 4, 7, 12, 14)

 

Today’s special; Oslo casserole

“Slow food express”
Ask your waiter for today’s special, price and allergens

  

Onion soup with grilled cheese 260,-

Onions, shallots, thyme and garlic are cooked in beef and chicken stock. Seasoned with a cap of sherry vinegar.
Served with sourdough Comtè and Mozzarella toast with baked garlic butter  

(1a, 7, 12)

 

Warm liver pâté with mushrooms and bacon 249,-

We grind liver, lard, onions, anchovies, then add egg and cream before blending in Kafé Oslo’s spice mix and baking.
Served on Danish rye bread with mushrooms, bacon, pickled cucumber and pickled beets with a green salad

(1b, 3, 4, 7, 12)

 

Marinated herring from “Christiansøpigene” 255,-

Served on Danish rye bread with beetroot salad, apple, onion, mayonnaise, and crème fraîche. Accompanied by boiled egg and horseradish,
topped with a sprig of dill, capers, and a green salad with mustard vinaigrette

(3, 4, 10, 12)

 

Mushroom risoni 275,-

(small rice-shaped pasta grains)
Creamy risoni flavored with basil sauce, asparagus, arugula, semi-dried tomatoes, fried almonds and parmesan

(1a, 7, 8a, 12)

 

Mussels with green curry 285,-

Mussels cooked in coconut milk with our own homemade curry blend,
topped with grated chili and spring onions.
Served with sourdough bread

(1a, 12, 14)

 

Shrimp sandwich or salad 265,- / 275,-

Hand peeled shrimp with homemade mayonnaise, dill sprigs and a lemon wedge.
On sourdough bread, or as a salad

(1a, 2, 3, 10, 12)

 

Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.

TAPAS

MENU

 

4:30 pm - 10:00 pm (Saturday 5:30 pm - 10:00 pm)

 

VEGETARIAN* / CAN BE MADE VEGETARIAN** / VEGAN*** / CAN BE MADE VEGAN****

 

Bread and aïoli 55,-

(1a, 3, 10, 12)

 

Kafé Oslo hummus with aubergine, orthodox cucumber, red onion and kalamata olives *** 175,-

(1a, 11, 12)

 

Hummus with beef, yogurt, mint and pine nuts ** 245,-

(1a, 3, 7, 10, 11, 12)

 

Hummus and homemade pita bread *** 135,-

(1a, 11)

 

Gordal olives*** 98,-

(12)

 

Tartare of salt-baked beets with blueberry balsamic, hazelnuts,
fresh cheese, and dill** 135,-

(7, 8b, 12)

 

FISH

 

Mussels in coconut milk and green curry.

Served with sourdough bread 195,-

(1a, 12, 14)

 

Cold-smoked trout with tart apple, crispy rye chips, herb salad
and horseradish cream 205,-

(1b, 4, 7, 12)

 

Aged fermented trout from Valdres served on potato tortilla with red onion and
whipped Røros sour cream 275,-

(1a, 4, 7, 12)

 

 

MEAT

 

Assorted cured meats 70g 175,-

 

 “Fjøla” Selection of cured ham, cheese, olives, pickled cucumber, bread and aioli 298,-

(1a, 3, 7, 12)

 

Chicken wings “Korean style” 175,-

(6, 11, 12)

 

Beef tartare with mushroom mayonnaise, pickled chanterelles, shaved Comte and
potato chips

Small 195,-

Large (double portion with fries in addition) 355,-

(3, 7, 10, 12)

 

Allergens: (1a) wheat (1b) rye (1c) oats (1d) barley (2) shellfish (3) egg (4) fish (5) peanuts (6) soy (7) milk (8a) almonds (8b) hazelnuts (8c) walnuts (8d) pistachio (9) celery (10) mustard (11) sesame seeds (12) sulfur dioxide & sulphites (13) lupin (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DINNER

4:30 pm – 10 pm (Saturday 5:30 pm – 10 pm)

 

VEGETARIAN

Mushroom Risoni 275,-

(small rice-shaped pasta grains)

Mushrooms, cream, white wine, arugula, roasted almonds and parmesan

(1a, 7, 8a, 12)

 

 

FISH

 

Fish of the day

Please ask your server for today's selection and price

 

Cod 420,-

Baked cod loin with crispy pork, mushy peas, glazed carrot, bacon jus, and flatbread

(4, 6, 7, 12)

 

Mussels with chorizo “Fresco” and spicy tomato 315,-

We sauté fresh chorizo with garlic, onion and white wine, then add the mussels
and spicy tomato sauce and steam until cooked before seasoning with butter and a splash of lemon juice.

Served with French fries

(12, 14)

 

MEAT

 

Meat of the day

Please ask your server for today's selection and price

 

Reindeer sirloin 535,-

Reindeer sirloin from Røros with butter-baked celeriac, beets and Brussel sprouts,
potato cake, and creamy wild mushroom sauce

(3, 7, 10, 12)

 

Pinnekjøtt 485,- (two serverings 595,-)

Traditional unsmoked dried lamb ribs with root vegetable mash, almond potatoes,
Vossakorv (smoked sausage from Voss), and sø (the traditional cooking broth)

(7, 12)

 

Allergens: (1a) wheat, (1b) rye, (1c) oats, (1d) barley, (2) shellfish, (3) egg, (4) fish, (5) peanuts, (6) soy, (7) milk,
(8a) almonds, (8b) hazelnuts, (8c) walnuts, (8d) pistachio, (9) celery, (10) mustard,
(11) sesame seeds, (12) sulfur dioxide & sulphites, (13) lupin, (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DESSERT

LUNCH

 

Mon-Fri 11 am - 4 pm (Sat 11 am - 4 pm, Sun 12 noon – 5 pm)

 

Ice cream and sorbet 120,-

A scoop of homemade ice cream and scoop of homemade sorbet.
Served with marinated berries and something sweet and crispy

(1a, 3, 7, traces of nuts)

 

Cheese of the day

Please ask your server for today's selection and price

(7)

Homemade cake 59,-

Varied selection 
With whipped cream 10,-
With homemade vanilla ice cream 36,-

  

“Wreath cake” 39,-

(3, 8)

 

Flapjack 55,-

(1a, 7, traces of nuts)

 

Chocolate cookie 49,-

(1a, 3, 7, traces of nuts)

 

Coconut bun 38,-

(3)

 

Croissant 41,-

(1a, 7)

 

Cinnamon bun 54,-

with apple filling

(1a, 7, 11)

 

Macaroons

Different flavors

3pc 79,- | 1pc 29,-

(1a, 3, 7, 8)

Allergens: (1a) wheat, (1b) rye, (1c) oats, (1d) barley, (2) shellfish, (3) egg, (4) fish, (5) peanuts, (6) soy, (7) milk,
(8a) almonds, (8b) hazelnuts, (8c) walnuts, (8d) pistachio, (9) celery, (10) mustard, (11) sesame seeds,
(12) sulfur dioxide & sulphites, (13) lupin, (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.

DESSERT

DINNER

 

Mon-Friday 4:30 pm - 10 pm (Saturday 5:30 pm - 10 pm,)

 

Dessert of the day

Please ask your server for today's selection and price

 

Cheese of the day

Please ask your server for today's selection and price

(7)

Caramel pudding 175,-

Whipped cream, brittle, and pickled cherries

(7, 8a)

 

Cloudberry “Mille-feuille” 189,-

Cognac-marinated cloudberries, goro (traditional Norwegian cookie)
and white chocolate cream

(1a, 3, 7, 12)

 

Ice cream and sorbet 120,-

A scoop of homemade ice cream and scoop of homemade sorbet.
Served with marinated berries and something sweet and crispy

(1a, 3, 7, traces of nuts)

 

Homemade cake 59,-

Varied selection 
With whipped cream 10,-
With homemade vanilla ice cream 36,-

  

“Wreath cake” 39,-

(3, 8)

 

Flapjack 55,-

(1a, 7, traces of nuts)

 

Chocolate cookie 49,-

(1a, 3, 7, traces of nuts)

 

Coconut bun 38,-

(3)

 

Croissant 41,-

(1a, 7)

 

Cinnamon bun 54,-

with apple filling

(1a, 7, 11)

 

Macaroons

Different flavors

3pc 79,- | 1pc 29,-

(1a, 3, 7, 8)

Allergens: (1a) wheat, (1b) rye, (1c) oats, (1d) barley, (2) shellfish, (3) egg, (4) fish, (5) peanuts, (6) soy, (7) milk,
(8a) almonds, (8b) hazelnuts, (8c) walnuts, (8d) pistachio, (9) celery, (10) mustard, (11) sesame seeds,
(12) sulfur dioxide & sulphites, (13) lupin, (14) molluscs

Most of our dishes can be adjusted to accomodate allergies. Please let our waiters know when you order.

We reserve the right to correct our menus for typing errors.